25.04.2024
Телеканал NTD

У Мехіко ацтеки відсвяткували 695-ту річницю заснування Теночтітлана

У Мехіко ацтеки відсвяткували 695-ту річницю заснування Теночтітлана

На площі Конституції в центрі Мехіко проходить традиційна церемонія ацтеків. Індіанці святкують 695-ту річницю заснування Теночтітлана...

Дата завантаження: 2024-04-25

video

На площі Конституції в центрі Мехіко проходить традиційна церемонія ацтеків. Індіанці святкують 695-ту річницю заснування Теночтітлана. Місто-держава стоїть на місці сучасної мексиканської столиці.

[учасниця церемонії]:
«Щороку ми приїжджаємо сюди не просто, щоб зануритися в цю енергію, але й щоб підтримати традиції».

[учасник церемонії]:
«Теночтітлан залишив нам добрий спосіб жити в гармонії, у світі, де є блага для всіх. Було встановлено правила й закони, і ми хочемо їх дотримуватися. Ми не думаємо про зміни, а хочемо зберегти створене хорошими людьми».

Теночтітлан заснували 1325 року. Ацтеки побудували багато храмів та шкіл й оточили місто дамбами й мостами. Також індіанці створювали плавучі острови з родючою землею.

1521 року Теночтітлан зруйнували конкістадори. З решток кам’яних споруд іспанці зводили будинки в європейському стилі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Мехіко ацтеки відсвяткували 695-ту річницю заснування Теночтітлана2400 троянд різних сортів привезли на виставку в ІндіїВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в ЛондоніУ Киргизстані відроджують традицію носити жіночий головний убір елечекСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуКолекції для старших дітей: новий тренд на Лондонському ярмарку іграшокБолівійка перетворює використану олію на мийні засобиНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікОстанню картину Караваджо показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: