16.07.2024
Телеканал NTD

В античному театрі Епідавра в Греції вистави проходять в умовах соцдистанціювання

В античному театрі Епідавра в Греції вистави проходять в умовах соцдистанціювання

Античний театр давньогрецького міста Епідавр. І тут знову багатолюдно. Після майже п'яти місяців перерви ставлять п'єсу..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Античний театр давньогрецького міста Епідавр. І тут знову багатолюдно. Після майже п’яти місяців перерви ставлять п’єсу Есхіла «Перси».

Виставу показує Національний театр Греції. Вона зазвичай була частиною цілого фестивалю, який щороку проходить в Епідаврі. Однак із 70 заходів цього разу залишили лише 17.

[Катерина Евангелатос, художній директор фестивалю]:
«Був період, коли епідемія наростала, і ми гадали, що цього року фестиваль провести не зможемо. Однак потім побачили, що відбувається у світі, і зрозуміли, що скасовувати його не варто».

На репетиціях актори тримали між собою дистанцію.

[Лідія Коніорду, акторка]:
«Під час репетицій, коли ми зустрілися з колегами та новими дітьми, звісно, хотілося обійнятися й поцілуватися. Однак сценічний менеджер і продюсери кричали, щоб ми тримали дистанцію, були в масках і користувалися антисептиками».

Не забули про соціальне дистанціювання й на самій виставі. Глядачів розсадили поодаль один від одного.

[Нікос Рубіс, глядач]:
«Дуже дивно бачити, що на популярній виставі в театрі половина місць порожня. На сцені майже немає декорацій. Унікальні відчуття».

[Якоб Лекса, турист із Чехії]:
«Ми приїхали подивитися на театр. Для нас це ще один плюс. Так цікавіше, ніж просто ходити й оглядати пам’ятку».

Вік цього театру — 2300 років. Уперше в його історії виступ транслюватимуть також онлайн.
Коротке посилання на цю сторінку:

В античному театрі Епідавра в Греції вистави проходять в умовах соцдистанціюванняБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»У Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіКарнавал у Венеції може стати «платним»Як архітектура Марокко поєднує давнину із сучасністюТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілНайбільший у світі айсберг зняли на відео в Західній Антарктиді

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: