08.04.2024
Телеканал NTD

Медсестра грає на скрипці хворим на COVID-19

Медсестра грає на скрипці хворим на COVID-19

Коли медпрацівники цієї чилійської лікарні закінчують свої довгі зміни, то здебільшого поспішають звідси піти, щоб відпочити..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Коли медпрацівники цієї чилійської лікарні закінчують свої довгі зміни, то здебільшого поспішають звідси піти, щоб відпочити й провести час із рідними.

Але тільки не Дамаріс Сільва. Двічі на тиждень після трудового дня вона знову повертається в палати, але вже зі скрипкою. Вона ще кілька годин грає, щоб підбадьорити і пацієнтів, і персонал.

У Чилі через пандемію нині всі дуже напружені. У країні виявили понад 300 тисяч заражених. За цим показником вона перебуває в першій десятці у світі.

[Дамаріс Сільва, медсестра]:

«Зрозуміти це можуть лише люди, які провели в лікарні кілька днів. Коли заходжу до палати, пацієнти відразу стають щасливішими, усміхаються й аплодують».

Сільва виконує популярні латиноамериканські мелодії. 26-річна медсестра хоче дати надію тим, хто вже кілька тижнів провів у реанімації.

[Дамаріс Сільва, медсестра]:
«За допомогою скрипки я дарую їм трохи любові, трохи віри й надії. Іноді це більше, ніж просто музика. Це не просто мелодія. Граючи, я вкладаю в це душу».

Вдячні турботливій медсестрі і її колеги.

[Хосе Луїс, медбрат]:
«Чудово, що наша співробітниця приходить і грає на скрипці. Навіть мені це подобається, не кажучи вже про пацієнтів, які постійно відчувають стрес».

Водночас міністр охорони здоров’я Чилі каже, що денний приріст нових випадків зараження знижується. Однак він зазначив, що суворий карантин і далі триватиме в значній частині країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

Медсестра грає на скрипці хворим на COVID-19В Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониФестиваль у Стамбулі: мільйони тюльпанів прикрасили містоАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглуЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніДанські кондитери змагаються у створенні найсмачніших «карнавальних булочок»Перегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у США

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: