28.12.2024
Телеканал NTD

Президента Польщі Анджея Дуду переобрали на новий п’ятирічний термін

Президента Польщі Анджея Дуду переобрали на новий п'ятирічний термін

Президента Польщі Анджея Дуду переобрали на другий термін. Як показали результати недільного голосування, він набрав понад..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

Президента Польщі Анджея Дуду переобрали на другий термін. Як показали результати недільного голосування, він набрав понад 51 % голосів. Його суперником був ліберал і мер Варшави Рафал Тшасковський, який здобув підтримку 49 % виборців.

Дуда, який підтримує консервативну партію «Право і справедливість», обстоює традиційні цінності, а також програми соціальної допомоги бідним жителям Польщі.

Під час виступу після оголошення результатів Дуда закликав поляків об’єднатися й не звертати уваги на нападки опонентів.

[Анджей Дуда, президент Польщі]:
«Слова можуть поранити, можуть дуже поранити. Я прошу постаратися й пробачити, якщо такі слова спрямовані на вас. Сприймайте їх спокійно, не відповідайте такими самими грубощами. Я знаю, що це важко, особливо коли зачеплено почуття».

Свого суперника Дуда звинувачував у тому, що той служить інтересам іноземних сил замість національних. Сам кандидат, що програв, обіцяв зміцнити відносини Польщі з ЄС, а ще блокувати закони, які не узгоджуються з демократичними нормами.

Анджея Дуду вже привітав президент США Дональд Трамп. Він написав, що надіється на продовження важливої ​​спільної роботи в галузі оборони, торгівлі та енергетики.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президента Польщі Анджея Дуду переобрали на новий п’ятирічний термінРБ ООН вимагає від хуситів припинити напади на кораблі в Червоному моріАргентинці протестують проти економічних реформ Хав’єра МілеяАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда ТрампаСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в Айові

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: