19.07.2024
Телеканал NTD

Трамп затвердив заходи щодо Пекіна за його політику в Гонконзі

Трамп затвердив заходи щодо Пекіна за його політику в Гонконзі

Президент США Дональд Трамп оголосив про два історичні рішення, які його адміністрація ухвалила щодо Китайської Народної..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Президент США Дональд Трамп оголосив про два історичні рішення, які його адміністрація ухвалила щодо Китайської Народної Республіки. По-перше, він затвердив санкції щодо осіб й організацій, які порушують права жителів Гонконгу. Це стало відповіддю на недавнє ухвалення в автономному регіоні нового закону про нацбезпеку.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Цей указ дає моїй адміністрації новий потужний механізм. Він уможливлює притягнення до відповідальності осіб та організації, які позбавляють Гонконг його свобод. Ми всі бачили, що сталося. Ситуація погана. Їх позбавили волі. У них забрали права. Уважаю, що для Гонконгу це означатиме, що він більше не зможе конкурувати з вільними ринками».

Другий указ, який підписав Дональд Трамп, позбавляє Гонконг статусу особливого торгового й фінансового партнера США.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Тепер до Гонконгу ставитимуться так само, як до материкового Китаю. Жодних особливих привілеїв, жодного особливого фінансового статусу, жодного експорту особливо важливих технологій. Також ми запроваджуємо щодо Китаю величезні мита. Таке відбувається з Китаєм уперше».

Раніше за заходи щодо КНР переважною більшістю проголосували обидві палати Конгресу США.

Згідно з новим законом про нацбезпеку, незаконними стали будь-які дії чи заходи, які закликають до незалежності Гонконгу. Максимальне покарання згідно з документом — довічне ув’язнення.

Закон ухвалили на тлі продемократичних протестів, які тривають у регіоні вже приблизно рік. Перерва була лише під час піку епідемії коронавірусу.

Експерти кажуть, що документ безпосередньо спрямований на протестний рух. Тепер поліція може проводити обшуки без ордера, а також вимагати від інтернет-платформ видаляти небажаний контент.
Коротке посилання на цю сторінку:

Трамп затвердив заходи щодо Пекіна за його політику в ГонконзіТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуФінляндія: тисячі мігрантів чекають у Росії можливості перейти кордон і потрапити до ЄСАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у КитаїЦАГАЛ: у Секторі Гази загинув 31 ізраїльський заручник

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: