24.07.2024
Телеканал NTD

4 млн людей покинули свій дім через повені в Індії та Непалі

4 млн людей покинули свій дім через повені в Індії та Непалі

Близько 4 мільйонів осіб були змушені покинути свій дім в індійському штаті Ассам і в сусідньому..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Близько 4 мільйонів осіб були змушені покинути свій дім в індійському штаті Ассам і в сусідньому Непалі через великі повені, спричинені мусонними дощами. Кількість загиблих зросла до 189 осіб. Ще десятки вважаються зниклими безвісти.

Річка Брахмапутра, яка тече через Тибет, Індію та Бангладеш, вийшла з берегів і завдала шкоди врожаю та спричинила зсуви.

Три хвилі повеней в Ассамі призвели до того, що, починаючи з кінця травня, тут евакуюватися були змушені більш як 2 мільйони 750 тисяч осіб.

Для переселенців організували табори тимчасового проживання.

[Вішну Дас, голова табору в Камрупі]:
«Влада надала рис, бобові, корм для худоби та сіль. А тим, хто дуже постраждав, роздали брезентові намети».

[Анджан Чандра, сільський житель]:
«Я бідна людина. Мій дім був з бамбука й глини. Повені його зруйнували. Треба буде будувати заново. У мене нічого не залишилося. Наша сім’я взяла тільки предмети першої потреби, трохи одягу й посуду. Ми змогли втекти, коли почалася повінь, і дісталися до цього табору».

В Ассамі зараз відразу дві біди: третя хвиля повеней, яка почалася два тижні тому, а також поширення коронавірусу. Унаслідок повеней тут загинуло близько 80 осіб. Потерпають 25 із 33 округів штату.

У Непалі загиблих понад 100, починаючи з червня. Влада гімалайської країни закликала жителів південних рівнин бути пильними, оскільки дощів очікують ще більше.
Коротке посилання на цю сторінку:

4 млн людей покинули свій дім через повені в Індії та НепаліОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониПротест фермерів у Брюсселі на тлі саміту: вогнища та водометиФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: