25.03.2024
Телеканал NTD

Дослідження в Китаї: новий вірус свинячого грипу став заразнішим

Дослідження в Китаї: новий вірус свинячого грипу став заразнішим

Новий вірус грипу, виявлений у свиней у Китаї, став для людей заразнішим. Такі дані наводять у..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Новий вірус грипу, виявлений у свиней у Китаї, став для людей заразнішим. Такі дані наводять у новому дослідженні.

Команда науковців з університетів Пекіна та Шаньдуна вивчала віруси грипу, виявлені у свиней із 2011 по 2018 рік. Вони знайшли штам вірусу G4 H1N1. За їхніми словами, є всі ознаки того, що він — кандидат на пандемічний вірус.

У крові працівників ферми також виявили цей штам. У дослідженні наголошується, що необхідно пильніше спостерігати за людьми, які безпосередньо працюють зі свиньми. Особливо в густонаселених районах Китаю, де мільйони людей живуть дуже близько до свиноферм, боєнь чи м’ясних ринків.

Учені зазначають, що, хоча вірус потенційно може спричинити нову пандемію, ситуація поки не критична.

Утім, науковці все ж стурбовані тим, що новий вірус споріднений із пташиним грипом, а також з уже відомим H1N1, який 2009 року поширився світом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дослідження в Китаї: новий вірус свинячого грипу став заразнішимУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліГонконг посилив закон про нацбезпекуГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: