28.09.2024
Телеканал NTD

Голови МВС Франції та Великої Британії домовилися разом зупинити нелегальну міграцію через Ла-Манш

Голови МВС Франції та Великої Британії домовилися разом зупинити нелегальну міграцію через Ла-Манш

У Кале зустрілися міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен та його британська колега Пріті Пател. Голови..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У Кале зустрілися міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен та його британська колега Пріті Пател. Голови МВС обговорили питання міграції та безпеки кордонів у районі Ла-Маншу.

Напередодні наради в Дуврській протоці пройшла велика пошуково-рятувальна операція, бо там виявили човни з мігрантами. Приблизно 200 біженців намагалися нелегально потрапити до Великої Британії. Операцію провели спільно британська й французька сторона.

Відколи пом’якшили карантин і відкрили внутрішні кордони ЄС, мігранти знову подалися до Кале, щоб звідти потрапити на британську землю. Зазвичай вони пливуть через Ла-Манш на човнах або ховаються в контейнерах вантажних поїздів, що їдуть Євротунелем.

Французький і британський міністри домовилися обмінюватися розвідувальними даними, щоби припинити діяльність незаконних перевізників людей. Це має допомогти боротися з нелегальною міграцією.

З початку цього року через Ла-Манш до Великої Британії перебралося понад 2400 шукачів притулку. За словами Пател, кількість нелегалів збільшується попри те, що їх затримують і повертають до Франції.

Нарада голів МВС відбулася після того, як у Кале демонтували стихійний табір біженців. Там жило понад 500 осіб. Їх розселили в різних міграційних центрах. Водночас 20 осіб взяли під варту, бо вони не мають законних підстав просити притулку.
Коротке посилання на цю сторінку:

Голови МВС Франції та Великої Британії домовилися разом зупинити нелегальну міграцію через Ла-МаншПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняТисячі угорців знову вийшли на протест проти Віктора ОрбанаТисячі сербів знову протестують проти результатів виборівМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: