26.09.2024
Телеканал NTD

В Японії та Китаї зростає кількість жертв повеней і зсувів

В Японії та Китаї зростає кількість жертв повеней і зсувів

У жителів південного сходу Японії — велике прибирання. Вони відновлюють свої райони після злив, які не..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У жителів південного сходу Японії — велике прибирання. Вони відновлюють свої райони після злив, які не припинялися в регіоні майже тиждень. Дощі йдуть і зараз, але не такі сильні.

Розгул стихії спричинив повені й зсуви на острові Кюсю. Загинуло щонайменше 64 людини. Ще 16 уважаються зниклими безвісти.

Найбільше постраждала префектура Кумамото. Жертви стихії здебільшого звідти.

[Такесі Йосімура, власник ресторану]:
«Мій ресторан цілком зруйновано. Вода дійшла до другого поверху, там було вище за коліна. Треба буде відбудовуватися. Швидше й простіше побудувати все з нуля, ніж ремонтувати».

За словами метеорологів, на острові Кюсю є небезпека сходження зсувів. І на заході, і на сході країни також тривають дощі.

Потерпає від повеней і Китай, особливо його південна частина. Як повідомляють державні ЗМІ, загинуло вже 140 осіб. Реальна кількість жертв може бути більшою. Рівень небезпеки підвищено в кількох провінціях, зокрема в Хубеї, Цзянсі та Чжецзяні.

У червні в Китаї випало на 13,5% опадів більше за середній сезонний показник.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Японії та Китаї зростає кількість жертв повеней і зсувівПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країніІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: