26.11.2024
Телеканал NTD

У Японії дебютував новий електрокросовер від Nissan

У Японії дебютував новий електрокросовер від Nissan

У японській Йокогамі дебютував перший електричний кросовер компанії Nissan. Концепт під назвою Ariya продемонстрували торік на..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У японській Йокогамі дебютував перший електричний кросовер компанії Nissan. Концепт під назвою Ariya продемонстрували торік на Токійському автосалоні. Тепер модель стане серійною.

[Макото Утіда, голова компанії Nissan]:
«Ariya відкриває нову сторінку нашої історії. З неї почнеться шлях трансформації нашого бізнесу, продукції та культури. Вона показує напрямок розвитку майбутніх авто Nissan, а ще нашу здатність виконати обіцянку бути надійним партнером».

Десять років тому Nissan вийшов на ринок електричних автомобілів із хетчбеком Leaf. Компанія мала час повчитися на помилках.

[Макото Фукуда, співробітник компанії Nissan]:
«Клієнти скаржилися на деякі недоліки — на дальність ходу, заряджання та інше. Тому насамперед ми хотіли зробити так, щоб основні характеристики електромобіля відповідали бажанням клієнтів. Також були хороші відгуки щодо прискорення, безшумності, плавності ходу тощо. Тому ми постаралися по-справжньому поліпшити ці позитивні якості електромобіля».

У продажу буде п’ять модифікацій Ariya. Вони матимуть різну потужність двигуна, а також передній або повний привод. Залежно від характеристик запас ходу на одному заряді становитиме від 430 до 610 кілометрів.

Кросовер оснащено системою ProPilot 2.0. Вона дає водієві змогу прибирати руки з кермового колеса й утримує машину в межах смуги. Проте водій однаково має стежити за дорогою. ProPilot також має функцію самостійного паркування.

[Джим Голдер, директор журналу Autocar]:
«Гадаю, Nissan Ariya — представник нового покоління електромобілів на ринку. Nissan потрапив на нього дуже рано. Модель Leaf була серед першопрохідців, але за десять років технології вдосконалилися, ціни знизилися, інфраструктура станцій заряджання розвинулася, й електромобілі можуть використовувати всі ці переваги».

Ariya коштуватиме приблизно 46 тисяч доларів і стане конкурентом кросовера Tesla Y, який продають за ціною від 43 до 53 тисяч доларів.

Нову модель Nissan почнуть продавати в Японії в середині 2021 року, пізніше вона з’явиться також у Європі, США та Китаї.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: