29.12.2024
Телеканал NTD

Зливи в Японії посилюватимуться, десятки людей загинуло

Зливи в Японії посилюватимуться, десятки людей загинуло

У Японії почали інтенсивніше проводити рятувальні операції, які тривають уже кілька днів через зливи, що накрили..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У Японії почали інтенсивніше проводити рятувальні операції, які тривають уже кілька днів через зливи, що накрили країну. Кількість загиблих зросла до 50. Ще близько десяти людей уважають зниклими безвісти.

[Йосіхіде Суга, головний секретар кабінету міністрів Японії]:
«Близько 80 тисяч поліціянтів, пожежників і службовців берегової охорони залучено до пошукової та рятувальної місії. Наша мета — найперше врятувати людей, і ми докладаємо всіх зусиль».

Стихія руйнує будинки й спричиняє зсуви. Місцеві ЗМІ, посилаючись на міністерство землі, інфраструктури, транспорту й туризму, повідомляють про 71 зсув у 12 префектурах острова Кюсю.

Вказівку евакуюватися отримало мільйон 300 тисяч осіб.

Евакуйованих планують розселяти у приватних готелях, щоб забезпечити соціальне дистанціювання в умовах пандемії коронавірусу.

[Йосіхіде Суга, головний секретар кабінету міністрів Японії]:
«Ми вважаємо, що використання приватних готелів — добра тактика. Уряд хоче тісно працювати із силами самооборони й готелями».

Водночас влада прогнозує на острові Кюсю ще більше великих дощів.

Для Японії нинішнє лихо стало найбільшим із торішнього жовтня, коли на країну налетів тайфун «Хагібіс». Тоді загинуло 90 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Зливи в Японії посилюватимуться, десятки людей загинулоТисячі сербів знову протестують проти результатів виборівТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюЗагиблих від землетрусу в Японії вже понад 200Мігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіСотні людей загинули через розлив річки КонгоЄгипет будує велику стіну на кордоні із Сектором ГазиФермери блокують автомагістралі в усій Іспанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: