19.05.2024
Телеканал NTD

На Сході ДР Конго оголосили про закінчення смертоносного спалаху Ебола

На Сході ДР Конго оголосили про закінчення смертоносного спалаху Ебола

Друга за масштабами епідемія Еболи в історії завершилася. Демократична Республіка Конго оголосила про те, що перемогла..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Друга за масштабами епідемія Еболи в історії завершилася. Демократична Республіка Конго оголосила про те, що перемогла на сході країни вірус, який лютував приблизно два роки й забрав життя понад 2200 осіб.

Попри наявність вакцин та ефективного лікування спалах затягнувся, бо лікарі й гуманітарні організації ледве могли виконувати свою роботу через діяльність бойовиків.

[Чантал Умутоні, представниця ЮНІСЕФ]:
«Це поворотна мить, і для команд це велике досягнення. Цей спалах був особливим, бо вперше стався в зоні активних бойових дій. Там було понад сто озброєних груп».

[Алекс Ваде, член організації «Лікарі без кордонів»]:
«Ми дуже раді, що епідемія нарешті закінчилася. Однак гадаю, настав час усе обдумати, засвоїти отримані уроки й усвідомити помилки, щоби краще реагувати на майбутні епідемії».

Міністр охорони здоров’я країни сказав, що на сході завершився 10-ий в історії ДР Конго спалах. Однак більш ніж за тисячу кілометрів звідти триває 11-ий спалах у місті Мбандака.

[Етені Лонгондо, міністр охорони здоров’я ДР Конго]:
«Міністерство охорони здоров’я хоче засвоїти отримані уроки та чинники успіху цієї тривалої епідемії, щоб забезпечити ефективні заходи в Мбандаці. Тоді як ми оголошуємо про закінчення 10-ї епідемії, у Мбандаці в Екваторіальній провінції з 31 травня 2020 року триває 11-а епідемія».

У місті виявили вже 24 випадки захворювання. 13 осіб померло.

Еболу вперше було виявлено на однойменній річці в ДР Конго в 1976 році. Вона зародилася в екваторіальних лісах і спричиняє в людей сильну блювоту й діарею. Заразитися можна контактуючи з рідинами, які виділяє організм хворого.

Смертність від лихоманки становить від 25 до 90%.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Сході ДР Конго оголосили про закінчення смертоносного спалаху ЕболаІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»В Улан-Баторі внаслідок вибуху автоцистерни спалахнула багатоповерхівкаІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїФермери блокують автомагістралі в усій Іспанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: