19.03.2024
Телеканал NTD

Президент Венесуели розпорядився, щоби посол ЄС покинула країну

Президент Венесуели розпорядився, щоби посол ЄС покинула країну

Президент Венесуели Ніколас Мадуро розпорядився, щоби посол ЄС Ісабель Брільянте Педроса впродовж 72 годин покинула країну...

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Президент Венесуели Ніколас Мадуро розпорядився, щоби посол ЄС Ісабель Брільянте Педроса впродовж 72 годин покинула країну.

«Ми можемо позичити їй літак, щоб вона поїхала», — сказав Мадуро під час свого телевізійного звернення.

Напередодні Європейський Союз оголосив про посилення санкцій щодо венесуельської керівної верхівки. До списку потрапило ще 11 чиновників за їхні дії, спрямовані проти нормальної роботи демократично обраної Національної асамблеї країни.

Раніше цього місяця ЄС оголосив, що рішення Верховного суду Венесуели про призначення прихильника Мадуро на посаду голови Національної асамблеї є незаконним. На думку блоку, законодавчий орган повинен був очолити опозиційний лідер Хуан Гуайдо, якого в січні обрали більшістю голосів.

До списку санкцій ЄС потрапив зокрема й прихильник Мадуро Луїс Парра, який зараз головує в Національній асамблеї. Також до нього увійшло два його заступники Франклін Дуарте й Хосе Грегоріо Нор’єга.

Санкції, які раніше наклав ЄС, стосувалися 36 венесуельських чиновників. Їм заборонили в’їжджати до Євросоюзу, а їхні активи заморозили.

Мадуро також оголосив, що його кабінет вживе дипломатичних заходів щодо іспанського посла в Каракасі Хесуса Сільви. За його словами, той надавав допомогу опозиціонеру Леопольдо Лопесу, якого влада Венесуели називає злочинцем і терористом і звинувачує в спробі державного перевороту.
Коротке посилання на цю сторінку:

Президент Венесуели розпорядився, щоби посол ЄС покинула країнуБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: