16.09.2024
Телеканал NTD

Очільник Польщі Анджей Дуда лідирує в першому турі президентських виборів

Очільник Польщі Анджей Дуда лідирує в першому турі президентських виборів

У першому турі президентських виборів у Польщі лідирує чинний голова країни Анджей Дуда. За даними екзит-полу,..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

У першому турі президентських виборів у Польщі лідирує чинний голова країни Анджей Дуда. За даними екзит-полу, він набрав майже 42% голосів. На другому місці — опозиційний кандидат Рафал Тшасковський. За нього віддали голоси приблизно 30% виборців.

[Анджей Дуда, учасник президентських виборів]:
«Дуже дякую. Результат набагато ліпший ніж той, що був п’ять років тому за участі десятьох інших кандидатів. Щиро дякую за вашу підтримку, але перш за все я хочу подякувати всім за явку, за цю масову участь у виборах. Я від щирого серця дякую вам».

Тшасковський — кандидат від опозиційної ліберально-консервативної партії «Громадянська платформа». Він обіймає посаду мера Варшави. Тшасковський — противник спірної судової реформи, автором якої стала керівна консервативна партія «Право і справедливість». Дуда був її членом до свого президентства. Тшасковський обіцяє скасувати реформу, бо, на його думку, вона підриває основи демократії.

[Рафал Тшасковський, учасник президентських виборів]:
«Цей результат показує, що 58% людей бажають змін. І сьогодні я хочу всім вам сказати, що буду вашим кандидатом, який запровадить зміни».

У першому турі виборів брало участь одинадцять кандидатів. Оскільки ніхто не набрав понад 50% голосів, 12 липня пройде другий тур. У ньому братиме участь Дуда й Тшасковський.
Коротке посилання на цю сторінку:

Очільник Польщі Анджей Дуда лідирує в першому турі президентських виборівМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємЗруйнований міст у Балтіморі: кадри через 10 днів після аваріїВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці Гаїті

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: