19.08.2024
Телеканал NTD

Велика Британія запровадила перші незалежні санкції

Велика Британія запровадила перші незалежні санкції

Велика Британія самостійно запровадила санкції — уперше після виходу з ЄС. Вони одразу ж набули чинності...

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Велика Британія самостійно запровадила санкції — уперше після виходу з ЄС. Вони одразу ж набули чинності.

До списку увійшло 25 росіян, 20 громадян Саудівської Аравії, а ще громадяни М’янми й дві компанії з КНДР. Усіх звинувачують у порушенні прав людини.

Як повідомив міністр закордонних справ Домінік Рааб, санкції передбачають заборону на в’їзд до країни та замороження активів на території Великої Британії.

[Домінік Рааб, міністр закордонних справ Великої Британії]:
«Завжди є люди, які серйозно порушують права людини. І, я гадаю, абсолютно правильно використовувати такий механізм закордонної політики, як замороження активів і відмова у візах тим, хто несе відповідальність за такі злочини, як тортури, позасудові страти тощо».

Від Росії до списку увійшли ті, кого Лондон уважає причетними до смерті адвоката Сергія Магнітського. Найвідоміші серед них — голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін і заступник генпрокурора Віктор Гринь. Також у списку опинилися працівники СІЗО, де утримували Магнітського, судді та інші представники Слідчого комітету.

Серед саудівців під санкції потрапили ті, кого Велика Британія вважає винними в смерті журналіста Джамаля Хашоггі. Від М’янми в списку два генерали, яких звинувачують у переслідуваннях мусульманської меншини рохінджа. Також обмеження стосуватимуться двох компаній із Північної Кореї. Їх уважають відповідальними за примусову працю, тортури й убивства в північнокорейських таборах.

Російська сторона поки ніяких офіційних заяв не робила. Саудівська Аравія теж. Утім, анонімні джерела вже повідомили, що Москва готує заходи у відповідь.
Коротке посилання на цю сторінку:

Велика Британія запровадила перші незалежні санкціїЕкспомічницю губернатора штату Нью-Йорк звинувачують у шпигунстві на користь Китаю«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіІзраїль ліквідував лідера ХАМАСу в ІраніКонституційний суд Таїланду усунув прем’єра за поганий вибір міністраТайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягуУ Південній Америці побито сумний рекорд за кількістю лісових пожежВенесуельці збираються біля в’язниць, щоб дізнатися про долю арештованих родичівЄвропу затоплює: масштабні повені охопили кілька країн ЄС

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: