25.07.2024
Телеканал NTD

Індія заборонила TikTok і ще десятки китайських застосунків

Індія заборонила TikTok і ще десятки китайських застосунків

Індія заборонила 59 китайських мобільних застосунків, серед яких TikTok і WeChat. Так вона відреагувала на протистояння..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Індія заборонила 59 китайських мобільних застосунків, серед яких TikTok і WeChat. Так вона відреагувала на протистояння на кордоні з КНР, яке почало наростати в червні.

Міністерство комунікацій Індії заявило, що застосунки завдають шкоди суверенітету й цілісності Індії, обороні країни, а також безпеці та громадському порядку.

Індійська влада підозрює, що ці застосунки використовують, щоб незаконно отримувати дані користувачів і відправляти їх на сервери за межами країни.

[Паван Дугган, експерт із питань кібербезпеки]:

«Заборонивши ці застосунки, Індія передала послання решті світу, що вона не терпітиме втручань у її внутрішні справи».

Слідом за розпорядженням Google та Apple муситимуть прибрати ці застосунки з платформ Android в Індії та з магазинів IOS.

[Аніл Кумар, житель Чандигарха]:
«Наскільки я розумію, TikTok та іншим китайським програмам не місце в Індії, бо вони створюють нашій країні лише проблеми. Гроші, які треба використовувати в Індії, через ці застосунки використовують в інших країнах».

Заборонити застосунки в Делі вирішили після сутички на кордоні між індійськими й китайськими військовиками, яка сталася 16 червня. Як наслідок, загинуло 20 індійських військовослужбовців. З китайської сторони також були жертви, однак Пекін офіційно цю інформацію не підтвердив.

Заборона негативно вплине на китайські компанії, які робили великі ставки на вебринок Індії.

Так, фірма Bytedance, головний офіс якої в Пекіні, планувала інвестувати в країну мільярд доларів, відкрити місцевий дата-центр і вже набирала там персонал.

В Індії також активно встановлюють застосунок TikTok. Деякі користувачі вже висловлюють занепокоєння.

[Світі Сінгх, користувачка TikTok]:
«Рішення ухвалили через напруженість між Індією та Китаєм, і це правильно. Але я хочу сказати уряду, що треба створити індійські застосунки, щоб такі люди, як ми, хто заробляє на TikTok, уникли проблем».

Після сутичок на кордоні в Індії стали лунати заклики бойкотувати китайські товари. Так, митна служба країни з минулого тижня почала затримувати китайські контейнери, зокрема ті, у яких прибувають товари Apple, Cisco та Dell.
Коротке посилання на цю сторінку:

Індія заборонила TikTok і ще десятки китайських застосунківАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїТрьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: