20.02.2024
Телеканал NTD

У Бразилії знову горять ліси Амазонії

У Бразилії знову горять ліси Амазонії

У червні пожеж у дощових лісах бразильської Амазонії стало на 20% більше, якщо порівняти з тим..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У червні пожеж у дощових лісах бразильської Амазонії стало на 20% більше, якщо порівняти з тим самим періодом минулого року. Як показують дані уряду, це місячний рекорд за останні 13 років. Учені побоюються, що це може бути сигналом до повторення торішнього лиха.

Так, за місяць Бразилія зафіксувала 2248 пожеж. Торік того ж місяця їх було 1880.

Ці числа поступаються показникам за серпень 2019 року. Зараз це близько 75 пожеж за день, тоді як 10 місяців тому їх було щодня по тисячі.

Екологи кажуть, що найбільшою проблемою є знеліснення. Пожежами зазвичай розчищають землю після вирубування лісів.

За даними Національного інституту космічних досліджень, за перші п’ять місяців цього року масштаби знеліснення зросли на 34%, якщо порівняти з минулим роком.

[Ромулу Батіста, еколог]:
«Цьогоріч із січня по травень у нас 650 тисяч гектарів втратило лісовий покрив».

Президент Жаїр Болсонару в травні відправив на захист лісів Амазонії збройні сили.

Ще одна проблема — дим від пожеж, який покриває регіон. Він може погіршити стан хворих на COVID-19. Бразилія ​​на другому місці у світі за кількістю заражених коронавірусом. Їх тут приблизно півтора мільйона.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Бразилії знову горять ліси АмазоніїФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуВсесвітня продовольча програма ООН закликає рішуче відреагувати на гуманітарну кризу в ГаїтіВ Україні новий головнокомандувачЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: