23.04.2024
Телеканал NTD

ЄС не додав США до «безпечного списку» країн

ЄС не додав США до «безпечного списку» країн

Європейський Союз склав список країн, з яких він дозволив поїздки без крайньої потреби. І США до..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

Європейський Союз склав список країн, з яких він дозволив поїздки без крайньої потреби. І США до цього «безпечного списку» не увійшли. Про це повідомила у своїй заяві Рада ЄС, яка представляє уряди країн-членів.

У списку безпечних країн є Австралія, Канада, Грузія, Японія, Нова Зеландія, Південна Корея та інші країни.

Китай також попередньо був затверджений. Однак мандрівників з цієї країни ЄС обіцяє почати приймати тільки після того, як Пекін відчинить свої двері для туристів з Євросоюзу. Загалом головною умовою включення до списку є принцип взаємності.

Росія, Бразилія та Туреччина, як і США, не потрапили до переліку безпечних країн. ЄС уважає, що ситуація там у середньому гірша, ніж у блоці. Таким чином, потрапити до списку ці країни зможуть не раніше ніж за два тижні. Саме з таким інтервалом Брюссель обіцяє аналізувати ситуацію з коронавірусом у світі.

ЄС сподівається підтримати свою туристичну індустрію й курорти, особливо в південних країнах, які пандемія зачепила найбільше.

Водночас список має рекомендаційний характер. Країни блоку самі вирішуватимуть, кого впускати, а кого ні. Найімовірніше, обмеження будуть.

Навіть усередині блоку окремі держави досі не скасували деяких заходів. Так, Греція вимагає від мандрівників із Франції, Італії, Іспанії та кількох інших країн ЄС проходити після прибуття тест на коронавірус. Доки не отримають результатів, подорожні повинні залишатися в самоізоляції.

А Чеська Республіка поки не приймає туристів із Португалії та Швеції. Британські громадяни можуть приїжджати до багатьох країн ЄС, однак мандрівники, які прибувають до Великої Британії з туристичною метою, мусять самоізолюватися на 14 днів.
Коротке посилання на цю сторінку:

ЄС не додав США до «безпечного списку» країнЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльПарламент ЄС ухвалив спірний закон про відновлення природиПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТОВ одному турецькому місті поновили на посаді обраного прокурдського мера

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: