19.05.2024
Телеканал NTD

США назвали 20 китайських компаній, які, можливо, контролює армія КНР

США назвали 20 китайських компаній, які, можливо, контролює армія КНР

Адміністрація Дональда Трампа склала список китайських компаній, у яких, на її думку, є тісні зв'язки з..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Адміністрація Дональда Трампа склала список китайських компаній, у яких, на її думку, є тісні зв’язки з армією КНР. Тобто вони або належать їй, або вона ними керує. Це може стати підґрунтям для нових фінансових санкцій.

До списку ввійшло загалом 20 компаній, зокрема китайський гігант Huawei, компанія з виробництва апаратури для стеження Hikvision, а також China Mobile і China Telecom, які офіційно зареєстровані на нью-йоркській біржі.

Документ зі списком потрапив у розпорядження новинного агентства Reuters. Пізніше чиновник з Міністерства оборони США підтвердив його справжність.

Цей список не має на увазі санкцій за замовчуванням. Однак він став частиною закону 1999 року. Згідно з ним президент може накласти обмежувальні заходи в разі потреби. І вони серед іншого можуть включати заморожування активів.

Більшість компаній, що потрапили до списку, а також посольство Китаю у Вашингтоні від коментарів відмовилися. Однак Hikvision назвала звинувачення «безпідставними», сказавши, що не є військовою компанією і ніколи не брала участі в розробці додатків для армії.

Нагадаємо, Huawei помістили в «чорний» список ще торік. Вашингтон уважає, що компанія становить загрозу національній безпеці США. Він також розгорнув кампанію, щоби переконати своїх союзників не використовувати обладнання Huawei під час встановлення мереж 5G.

Створення нового списку компаній може ще більше погіршити відносини між двома країнами. Раніше Вашингтон висловлював невдоволення тим, як Пекін відреагував на епідемію, а також його наміром ухвалити в Гонконзі новий закон про нацбезпеку.
Коротке посилання на цю сторінку:

США назвали 20 китайських компаній, які, можливо, контролює армія КНРЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-ДамомЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануНетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиУрсула фон дер Ляєн може зберегти свою посаду ще на п’ять роківПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюВелика Британія наклала санкції на китайських хакерів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: