27.12.2024
Телеканал NTD

Тріщини в стінах і уламки на вулицях: у Мексиці стався землетрус

Тріщини в стінах і уламки на вулицях: у Мексиці стався землетрус

Потужний землетрус силою 7,4 бала стався на тихоокеанському узбережжі в південній частині Мексики. Щонайменше, шестеро людей..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Потужний землетрус силою 7,4 бала стався на тихоокеанському узбережжі в південній частині Мексики. Щонайменше, шестеро людей загинуло. Також від зовнішнього світу було відрізано кілька віддалених сіл.

Усі жертви – в епіцентрі підземних поштовхів у штаті Оахака. Він відомий своїми кавовими плантаціями й іспанською колоніальною архітектурою.

У цьому населеному пункті постраждало близько 200 будинків, із них 30 – серйозно.

[Вінсенсе Ромеро, місцевий житель]:
«Тут усе було пошкоджено. Наш будинок постраждав, усе, що ми заробили за своє життя, пропало. Зараз ми просто чекаємо, що буде. Але в будинку жити не можемо».

[Чевіс Діас, місцева жителька]:
«Ситуація важка. Роботи немає через пандемію, а тепер ще землетрус. Не знаю, що буде».

Через каменепади завалило гірські дороги, що з’єднують столицю Оахаки з рештою країни. Рятувальники кажуть, що дістатися змогли не до всіх сіл. Це означає, що кількість загиблих може зрости.

[Ксімена Ернандес, місцева жителька]:
«Ми будемо ночувати в салоні моєї мами, бо зараз це найстабільніше місце, наш будинок може завалитися. Будемо жити з деякими сусідами, щоб можна було піклуватися одне про одного й захиститися від крадіжок».

У столиці також відчували підземні поштовхи. У місті постраждало двоє людей, близько 30 будинків пошкоджено. Водночас багато з них досі не були відновлені після землетрусу 2017 року, коли в Мехіко і навколишніх штатах загинуло 355 осіб.

Епіцентр нинішнього землетрусу залягав на глибині всього 26 кілометрів під землею. Учені кажуть, що це посилило його магнітуду.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тріщини в стінах і уламки на вулицях: у Мексиці стався землетрусПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Індійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у Фінляндії«Відновлення правосуддя для України»: 44 країни в Гаазі підтримали створення трибуналу для РосіїПожежа в будівлі старої фондової біржі Копенгагена нагадала трагедію з Нотр-Дамом

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: