28.10.2024
Телеканал NTD

У Пекіні триває масове тестування на коронавірус

У Пекіні триває масове тестування на коронавірус

У Пекіні триває масове тестування на COVID-19. Влада каже, що з 12 по 22 червня взято..

Дата завантаження: 2024-03-28

video

У Пекіні триває масове тестування на COVID-19. Влада каже, що з 12 по 22 червня взято мазки у двох мільйонів 950 тисяч осіб. Усього ж у столиці проживає приблизно 20 мільйонів.

Місто намагається стримати другу хвилю епідемії, яка розпочалася там 11 червня. Відтоді коронавірус виявили приблизно у 250 осіб. І це лише офіційні цифри. Китайська влада зазвичай занижує статистику.

Щонайперше перевіряють жителів у районах із високим ризиком зараження. За день роблять приблизно 300 тисяч тестів.

[житель Пекіна]:

«Гадаю, добре, що ми робимо тести. Це допоможе зупинити всю цю плутанину. Ось чому я тут».

Уважається, що епіцентром нового спалаху став столичний гуртовий ринок Сіньфаді.

Спочатку влада дуже докладно повідомляла про кожного пацієнта, а також про їхні контакти й місця відвідування. Однак останнім часом інформації про нових хворих надходить украй мало.

У житлових кварталах, де заражених мало, обмежень не запроваджували. Однак там, де підтверджених випадків два чи більше, діє суворий карантин. Людям забороняють входити й виходити.

Раніше китайська влада повідомила, що ситуація в столиці під контролем. Однак деякі чиновники зазначають, що зарано робити висновки. Так, вони кажуть, що треба брати до уваги шляхи зараження. Якщо випадок підтверджено після того, як людина була на карантині, то контролювати її контакти ще можливо. Однак, якщо пацієнту поставили діагноз після того, як він сам звернувся до лікарні, тоді про контрольований спалах не варто й говорити.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Пекіні триває масове тестування на коронавірусФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніУгорці виходять на протести через скандал навколо президентського помилуванняСнігопади ускладнюють ліквідацію наслідків землетрусу в ЯпоніїМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиПротести в Сербії не вщухають, люди тисячами виходять до ЦВК

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: