29.08.2024
Телеканал NTD

Брюссель попередив Пекін про негативні наслідки закону про нацбезпеку в Гонконзі

Брюссель попередив Пекін про негативні наслідки закону про нацбезпеку в Гонконзі

Євросоюз попередив Китай про можливі дуже негативні наслідки в разі, якщо в Гонконзі затвердять спірний закон..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Євросоюз попередив Китай про можливі дуже негативні наслідки в разі, якщо в Гонконзі затвердять спірний закон про національну безпеку. Його Пекін планує запровадити в цьому автономному районі безпосередньо.

Офіційно у Гонконзі існує форма правління за принципом «Одна країна — дві системи». У регіоні тривають масові протести, бо місцеві жителі занепокоєні дедалі більшим впливом китайської компартії й бояться втратити демократичні свободи.

Голова Євроради виступив відразу після відеоконференції з китайським прем’єром Лі Кецяном і головою КНР Сі Цзіньпіном.

[Шарль Мішель, голова Євроради]:

«Ми висловили наші серйозні побоювання щодо запропонованого закону про національну безпеку в Гонконзі. Ми закликали Китай дотримуватися обіцянок, які він дав людям Гонконгу й міжнародній спільноті щодо високого рівня автономії й гарантованих свобод у Гонконзі».

[Урсула фон дер Ляєн, голова Єврокомісії]:
«Ухвалення Пекіном закону про національну безпеку в Гонконзі порушує Основний закон і міжнародні зобов’язання Китаю. Це очевидно. Закон про нацбезпеку загрожує серйозно підірвати принцип “Одна країна — дві системи”, а також високий рівень автономії Гонконгу, який ми хочемо зберегти».

Водночас голова Адміністрації Гонконгу Керрі Лам, яку звинувачують у лояльності до Пекіна, ще раз сказала, що закон нічого не порушить.

Нещодавно Китай опублікував деякі деталі документа. Згідно з ним, центральна влада КНР створить у Гонконзі відділення національної безпеки, яке буде збирати й аналізувати дані розвідки, а також порушувати кримінальні справи, пов’язані з національною безпекою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Брюссель попередив Пекін про негативні наслідки закону про нацбезпеку в ГонконзіСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Дональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЄС виступає проти переслідування Фалуньгун у КитаїПерша перемога: Дональд Трамп обійшов усіх республіканських кандидатів в АйовіЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоКонституційна рада Франції скасувала частину пунктів спірного міграційного законуАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїПарламент Туреччини схвалив заяву Швеції на вступ до НАТО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: