20.06.2024
Телеканал NTD

Дональд Трамп прийняв у Білому домі президента Польщі Анджея Дуду

Дональд Трамп прийняв у Білому домі президента Польщі Анджея Дуду

Президент Дональд Трамп прийняв у Білому домі свого колегу з Польщі – президента Анджея Дуду. Дуда..

Дата завантаження: 2024-04-20

video

Президент Дональд Трамп прийняв у Білому домі свого колегу з Польщі – президента Анджея Дуду. Дуда став першим світовим лідером, який відвідав з офіційним візитом Вашингтон після початку пандемії.

[Анджей Дуда, президент Польщі]:
«Я сподіваюся, ця зустріч стане черговим кроком у зміцненні наших відносин. Сподіваюся, що ми посилимо альянс між Польщею та Сполученими Штатами Америки. Дуже радий бути тут».

[Дональд Трамп, президент США]:
«Для мене це велика честь. Відверто кажучи, у нас із Польщею – чудові відносини. У мене дуже хороші особисті стосунки з президентом. Він першим приїхав після початку епідемії COVID, цієї чуми, як я його називаю. Для мене честь приймати вас тут».

Голова Білого дому сказав, що сподівається найближчим часом підписати воєнну угоду з Польщею. Він також зазначив, що буде скорочувати військову присутність США в Німеччині. А частину військовиків передислокують на польську територію.

[Дональд Трамп, президент США]:
«Ми значно скоротимо контингент у Німеччині, приблизно до 25 тисяч військовиків. Раніше у нас там було 52 тисячі. Але ми будемо скорочувати кількість до 25 тисяч. Німеччина платить дуже маленьку частину від того, скільки має платити. Вона повинна платити (в НАТО) 2%».

Нині в Німеччині служить близько 35 тисяч американських військових і ще приблизно 12 тисяч цивільних фахівців, які працюють на Міністерство оборони. Як очікується, до Польщі США направлять додатково 1000 військовослужбовців. Однак термінів передислокації військ поки не називають.

У Німеччині також розташований найбільший іноземний військовий госпіталь США. У ньому працює близько 2000 військових і цивільних. Останніми роками там лікувалися тисячі солдатів, які дістали поранення у воєнних конфліктах.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональд Трамп прийняв у Білому домі президента Польщі Анджея ДудуВерховний суд залишив ім’я Дональда Трампа в бюлетенях штату КолорадоАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокЄвропарламент затвердив нові імміграційні правила ЄвросоюзуГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»В ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїГубернатор Флориди Рон Десантіс зійшов із дистанції та підтримав Дональда Трампа

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: