29.11.2024
Телеканал NTD

У США набув чинності закон, який дає змогу запроваджувати санкції щодо китайських чиновників

У США набув чинності закон, який дає змогу запроваджувати санкції щодо китайських чиновників

Президент США Дональд Трамп підписав новий закон, який дає змогу запроваджувати санкції щодо китайських чиновників, залучених..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Президент США Дональд Трамп підписав новий закон, який дає змогу запроваджувати санкції щодо китайських чиновників, залучених до управління таборами так званого перевиховання в китайському регіоні Сіньцзян. У них ув’язнено тисячі мусульман-уйгурів і представників інших етнічних та релігійних груп.

Раніше Держдепартамент США оприлюднив свій щорічний звіт про міжнародну релігійну свободу. У ньому також торкнулися теми переслідування мусульман-уйгурів та інших груп.

[Майк Помпео, Держсекретар США]:
«Китайська компартія тепер каже релігійним організаціям дотримуватися її керівництва і впроваджувати догми КПК у свої релігійні вчення. Тривають масові ув’язнення уйгурів у Сіньцзяні, а також репресії тибетців, буддистів, прихильників Фалуньгун і християн».

Закон називається «Уйгурський правозахисний політичний акт 2020». Він зобов’язує уряд США визначати, які китайські чиновники несуть відповідальність за неправомірні арешти й тортури представників меншин.

Також уперше документ закликає запроваджувати санкції проти членів Політбюро КНР.

Обмежувальні заходи передбачають заморожування активів, а також заборону на в’їзд до США. Також американські компанії, які працюють у Сіньцзяні, повинні будуть гарантувати, що обладнання яке вони використовують, не було виготовлено із застосуванням примусової праці.

Законопроект було схвалено обома палатами Конгресу, причому в Сенаті за нього проголосували одностайно.

Китай уже пообіцяв вжити заходів у відповідь щодо США.

Варто зазначити, що президент Дональд Трамп також підписав указ,
згідно з яким США будуть надавати особливу підтримку міжнародним гуманітарним програмам, присвяченим релігійній свободі.
Коротке посилання на цю сторінку:

У США набув чинності закон, який дає змогу запроваджувати санкції щодо китайських чиновників«Я відчуваю натхнення і прагнення стати кращою»: глядачі про концерт Shen YunООН: дитяча смертність у світі зменшилася до рекордно низького рівняМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансуванняЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуЛідер сепаратистів Карлес Пучдемон висуне свою кандидатуру на виборах голови КаталоніїЩе один американський штат дискваліфікував Дональда ТрампаРакетний удар із боку Ірану — Ірак відкликав посла«Є привід для оптимізму»: Столтенберг зробив заяву після форуму в ДавосіІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: