29.02.2024
Телеканал NTD

Екотуризм та піші прогулянки: новий різновид відпочинку в умовах пандемії

Екотуризм та піші прогулянки: новий різновид відпочинку в умовах пандемії

Мальовнича долина Валь-ді-К'яна на півдні італійського регіону Тоскана. А це місцевий готель класу люкс, у якому..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Мальовнича долина Валь-ді-К’яна на півдні італійського регіону Тоскана. А це місцевий готель класу люкс, у якому поки ніхто не зупинився. Власники не можуть його відкрити через карантинні обмеження: 70% гостей зазвичай приїжджали сюди з інших країн.

[Сільвія Бараккі, власниця готелю]:
«Сезон 2019 року був фантастичним. Кількість клієнтів зростала, це був для нас дуже важливий час. У січні 2020-го прогнози на наступний сезон були чудовими. Очікували збільшення на 30%. Та потім сталося самі знаєте що».

Туристичний сезон на півдні Тоскани стартує наприкінці березня. Пік припадає на липень. Потім наплив спадає, бо в серпні й вересні всі їдуть на море. Другий пік настає на початку жовтня. А в листопаді весь готельний сектор закривається на зиму.

Цей готель і ресторан планують відкрити 3 липня, коли мине майже половина сезону. Водночас кількість співробітників значно зменшили, тому працюватиме лише третина номерів. І такий спад можна бачити не лише в готельному бізнесі, а й у всіх галузях регіону.

[Сільвія Бараккі, власниця готелю]:
«Раніше в нас було 40‒45 працівників, іноді 50. З 34 номерів готелю я відкрию 12 номерів, щоб гості не дуже наближалися один до одного».

Утім, надія ще є. Туристи поступово повертаються. Поки це здебільшого італійці. Водночас великої популярності набувають піші прогулянки.

Андреа Броджі торік заснував компанію, яка пропонує екскурсії дикою природою. Відколи почалася пандемія, прогулянки не проводили. Але щойно обмеження почали послаблювати, як потік клієнтів відновився.

[Андреа Броджі, гід]:
«На щастя, ми побачили дедалі більшу зацікавленість туризмом та екотуризмом. Сподіваємося, що люди не обиратимуть масовий туризм. COVID-19 накладає певні обмеження: не можна збиратися в одному місці. Також ізоляція змушує нас зрозуміти, що можна почуватися добре й на самоті, не в людних місцях, серед дикої природи».

Поки всі учасники — місцеві жителі. Та навіть вони дізнаються багато нового.

[Андреа Веккіо, учасник екскурсії]:
«Дуже часто люди не бачать, скільки цікавих речей лежить прямо перед очима. Просто комусь потрібно звернути їхню увагу».

На масовий туризм припадає приблизно 13% ВВП Італії. Щороку країну відвідує понад 90 мільйонів мандрівників.
Коротке посилання на цю сторінку:

Екотуризм та піші прогулянки: новий різновид відпочинку в умовах пандеміїМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуБразилія посилює облави на нелегальних видобувачів золота в АмазоніїУ передмісті Парижа відкрилося Олімпійське селищеСтаре місто в Дубровнику хочуть повернути місцевим жителямНа Кубі закінчується паливо?У Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераНереальні очікування в новорічні свята призводять до великого стресуДослідження: у приміщеннях повітря часто брудніше, ніж зовні2024-й настав: новорічні феєрверки у великих містах світу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: