24.01.2024
Телеканал NTD

Творчість під час пандемії: індонезієць і малазієць створюють креативні маски

Творчість під час пандемії: індонезієць і малазієць створюють креативні маски

У масці як без маски. Індонезійський бізнесмен Ніколас додає позитивні штрихи безликому аксесуарові. Він друкує на..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

У масці як без маски. Індонезійський бізнесмен Ніколас додає позитивні штрихи безликому аксесуарові. Він друкує на масках фотографії закритої частини обличчя.

[Ніколас Септіан Суганді, підприємець]:
«Ми дістали кілька замовлень на маски з фотографією обличчя, тож виготовлятимемо їх і далі. Гадаю, люди впевненіше в них почуваються, бо схожі на самих себе».

Креативна ідея допомогла Ніколасу врятувати свій друкарський бізнес, який під час карантину завмер. В Індонезії поки носіння маски обов’язкове.

[власниця маски з фотографією]:
«Бачачи нас, люди, схоже, не розуміють, чому ми усміхаємося. Але завдяки такій масці ми більше не схожі на хворих».

На виготовлення маски йде пів години. Коштує вона три долари. Друкарня отримала вже сотні замовлень.

А це малайзійський дизайнер Хафіз. Він прикрашає маски батиком. Розписує різноманітними візерунками, зокрема й тими, що походять з острова Калімантан.

[Хафіз Драхман, дизайнер]:
«Крім того, я роблю унікальні маски з кишенями. Туди можна вкладати тканинний фільтр, потім його прати й знову використовувати. Щоб людям було комфортно, я роблю маски з бавовняної тканини».

Дизайнерські захисні аксесуари продаються приблизно по п’ять доларів. У Малайзії маски носити не обов’язково, однак їх рекомендують надягати в громадських місцях.
Коротке посилання на цю сторінку:

Творчість під час пандемії: індонезієць і малазієць створюють креативні маскиФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорІнший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїПрогулянка найромантичнішим садом світуУ Великій Британії відзначають 100-річчя лялькового будинку королеви МаріїТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуДодав життєрадісності в мистецтво: виставка картин Франса Галса відкрилася в АмстердаміМузичні годинники із Забороненого міста, що в Пекіні, показали на виставці в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: