29.11.2024
Телеканал NTD

Через спеку в’єтнамські фермери садять рис уночі

Через спеку в'єтнамські фермери садять рис уночі

Фермери в селі на околиці в'єтнамської столиці тепер саджають рис ночами. Через дедалі вищу денну температуру..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Фермери в селі на околиці в’єтнамської столиці тепер саджають рис ночами. Через дедалі вищу денну температуру обробляти поля засвітла стало неможливо.

[Ле Ван Ха, фермер]:
«Останнім часом погода дуже екстремальна. Через тривалу спеку ми вдень мало що можемо зробити, тому садимо рис ночами, о 1-й чи 2-й годині. Це ефективніше, бо о 8 ранку жара просто нестерпна».

З початку червня Ханой потерпає від тривалої спеки. Температура часом сягає 40 градусів Цельсія.

Фермери кажуть, що їхня продуктивність упала вдвічі. Водночас уночі їм вдається попрацювати довше. До того ж затемна саджанці під час садіння не в’януть.

[Ле Тхі Ван, фермер]:
«Працюючи в полі, я можу забезпечити рисом лише свою сім’ю. Раніше завдяки сільському господарству ми могли ще й заробити. А тепер — ні, доводиться шукати іншу роботу. Ми працюємо на землі й садимо рис, щоби просто їсти, урожаю недостатньо, щоб його продавати. Його занадто мало. Ніхто не хоче працювати в полі».

Температурний рекорд у країні було зафіксовано торік. Тоді в провінції Хатінь повітря прогрілося до 43,4 градуса.

[Тхай Хонг Нгок, фермер]:
«Я більше не можу, як раніше, виносити спеку, це безперечно. Ми навіть не можемо зібрати урожай без техніки. Якби треба було це робити вручну, як колись, то я би відмовився. Просто занадто жарко».

За даними метеорологічного бюро, цього сезону від спеки потерпають багато провінцій В’єтнаму. Утім, торішній температурний рекорд поки не побито.
Коротке посилання на цю сторінку:

Через спеку в’єтнамські фермери садять рис уночіДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиРік після землетрусу: як у Туреччині відновлюють життяНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CІзраїль: БАПОР найняло понад 450 бойовиків ХАМАСуУ Словенії завершили земляні роботи в новому тунелі, який веде до АвстріїТроє жителів Японії виступили проти «расової упередженості»Шезлонги замість засніжених схилів: французький курорт виживає в умовах теплої зимиСуданці виходять в інтернет через Starlink, оскільки мобільного зв’язку немаєБільше, але дрібніші: урожай авокадо в Марокко цьогоріч може встановити рекорд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: