08.09.2024
Телеканал NTD

У Кот-д’Івуарі зійшов страшний зсув: щонайменше 13 загиблих

У Кот-д'Івуарі зійшов страшний зсув: щонайменше 13 загиблих

Щонайменше 13 людей стали жертвами зсуву в передмісті Абіджана — найбільшого міста Кот-д'Івуару. Зсув на півночі..

Дата завантаження: 2024-05-08

video

Щонайменше 13 людей стали жертвами зсуву в передмісті Абіджана — найбільшого міста Кот-д’Івуару.

Зсув на півночі мегаполіса спричинили зливи. За даними метеорологів, за три дні випало втричі більше опадів ніж звичайно.

[Робер Берг Мамбе, губернатор департаменту Абіджан]:
«У ніч із середи на четвер були великі дощі. Вони спричинили зсув і грязьові потоки. Усі будинки на схилі цього пагорба змило. Міністерство безпеки повідомило про 13 загиблих, є й ті, хто вижив. Але це попередні дані, пошуки тривають».

Сезон дощів у Кот-д’Івуарі триває з квітня по жовтень, і в цей період зсуви в Абіджані не рідкість. Людські жертви теж. Часто зазнають ушкоджень незаконні житла на неукріплених схилах пагорбів.

Зливи пройшли й в інших регіонах країни. Фермери в західному регіоні Субре побоюються, що негода може зашкодити майбутньому врожаю. Кот-д’Івуар — провідний світовий виробник какао. Великі дощі можуть збивати з дерев квіт і плоди какао, а також заважають сушити какао-боби.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Кот-д’Івуарі зійшов страшний зсув: щонайменше 13 загиблихАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПерше за сім років повне сонячне затемнення побачили жителі Північної АмерикиЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на ІзраїльЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: