16.03.2024
Телеканал NTD

Влада Південної Кореї попередила КНДР про наслідки нерозсудливості

Влада Південної Кореї попередила КНДР про наслідки нерозсудливості

Міністерство оборони Південної Кореї стурбоване планами КНДР відправити війська до кордону — до гірського району Кімгансан..

Дата завантаження: 2024-04-16

video

Міністерство оборони Південної Кореї стурбоване планами КНДР відправити війська до кордону — до гірського району Кімгансан та до міста Кесон. На думку його керівництва, це не відповідає двостороннім угодам.

[Чон Тон Чін, представник збройних сил Південної Кореї]:
«(Такий крок) відразу зведе нанівець зусилля й досягнення двох Корей у підтримці миру на Корейському півострові. Північ, безумовно, муситиме відповісти, якщо почне втілювати ці плани».

Цього тижня Північна Корея підірвала офіс міжкорейського зв’язку в Кесоні, що працював із 2018 року. Раніше Пхеньян погрожував це зробити через пропагандистські листи, які посилають на батьківщину північнокорейські втікачі.

Після інциденту Сеул запропонував відправити до Пхеньяна спецпосланців, щоб урегулювати ситуацію. КНДР відмовилася їх впустити, а молодша сестра північнокорейського лідера Кім Йо Чжон назвала пропозицію президента Південної Кореї нетактовною й злісною.

Речник адміністрації президента на це відповів, що Південна Корея більше не терпітиме нерозсудливості Півночі.

[Юн То Хан, речник адміністрації президента Південної Кореї]:
«Опріч того, що останні заяви й дії Півночі й так їй не допомагають, вони ще й призведуть до того, що Північ нестиме особисту відповідальність за всі наслідки таких учинків. Ми дуже сподіваємося, що Північ збереже ввічливість у спілкуванні».

Влада Південної Кореї закликала Пхеньян дотримуватися декларації 2018 року, яка передбачає закінчення взаємних ворожих дій, скорочення озброєння та ослаблення напруженості на Корейському півострові.
Коротке посилання на цю сторінку:

Влада Південної Кореї попередила КНДР про наслідки нерозсудливостіШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиТисячі сербів знову протестують проти результатів виборівСлухання щодо БАПОРу: у Конгресі США агентство назвали «шоу жахів»Окружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасВ ООН обговорили переслідування уйгурів, тибетців та практикувальників Фалуньгун у КитаїДипломатичний скандал: працівники посольства Мексики залишили ЕквадорЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійФранцузькі фермери досі блокують дороги, що ведуть до Парижа

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: