25.04.2024
Телеканал NTD

Еквадорський вулкан Сангай засипав попелом велике місто Гуаякіль

Еквадорський вулкан Сангай засипав попелом велике місто Гуаякіль

Вулкан Сангай в еквадорській Амазонії знову викинув величезний стовп попелу. Він активно вивергається останні два тижні,..

Дата завантаження: 2024-04-25

video

Вулкан Сангай в еквадорській Амазонії знову викинув величезний стовп попелу. Він активно вивергається останні два тижні, а помірну активність проявляє регулярно вже близько року. Вулкан викидає стовпи попелу на висоту до 2800 кілометрів.

Гора розташована у віддаленій місцевості, тому зазвичай її виверження мало позначається на прилеглих населених пунктах. Однак нещодавно вітер змінив напрямок, і тепер попіл здуває в інший бік, зокрема на велике місто Гуаякіль.

Після останнього виверження товстий сірий шар покрив 16 міст і селищ. Це завдає місцевим жителям чимало клопоту.

[місцевий житель]:
«Тварини не можуть їсти з попелом, тож нам доводиться мити для них рослини. Також ми мусимо очищати подвір’я й будинки. Але це марно, бо й далі падає багато попелу».

Сангай розташований на східному схилі Анд на території однойменного національного парку. Його висота над рівнем моря — 5230 кілометрів. На думку вчених, вулкан утворився близько 14 (чотирнадцятИ) тисяч років тому. Він має три кратери. Перше зареєстроване виверження сталося в XVII столітті.
Коротке посилання на цю сторінку:

Еквадорський вулкан Сангай засипав попелом велике місто ГуаякільАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиНайбільший у світі круїзний лайнер «Ікона морів» уперше вирушив у плавання з пасажирамиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніФранцузькі фермери спробували заблокувати гуртовий ринок у ПарижіСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з Китаєм

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: