27.06.2024
Телеканал NTD

Дайвери будують гігантський кораловий риф біля узбережжя ОАЕ

Дайвери будують гігантський кораловий риф біля узбережжя ОАЕ

В Оманській затоці біля берегів емірату Ель-Фуджайра дайвери старанно розміщують на морському дні корали. У майбутньому..

Дата завантаження: 2024-04-27

video

В Оманській затоці біля берегів емірату Ель-Фуджайра дайвери старанно розміщують на морському дні корали. У майбутньому вони мають розростися й утворити величезний риф замість того, який майже зник.

[Саїд аль-Мамарі, дайвер]:
«Через пів року можна буде помітити різницю між початковим розміром корала й тим, яким він став. Уже буде видно зростання, і воно триватиме».

Проект підтримує уряд ОАЕ і влада Ель-Фуджайри. Міністерство довкілля емірату видає дайверам корали, взяті в іншому місці. Потім помічені зразки «висаджують» на морському дні.

Торік дайвери розмістили 9000 коралів на 600 квадратних метрах. За наступні п’ять років вони «посадять» півтора мільйона коралових гілочок на площі 300 тисяч квадратних метрів уздовж узбережжя Ель-Фуджайри.

[Ахмед аль-Забі, співробітник Міністерства довкілля]:
«Ми відновлюємо систему коралових рифів, які створюють середовище проживання для риби, зокрема — для рідкісних видів, і допомагають збільшити біорізноманіття. Вони також сприятимуть розвитку дайвінг-туризму».

Ще одне завдання коралових рифів — захищати узбережжя від ерозії. Однак, за словами фахівців, пересаджені корали почнуть рости швидше лише через 10—15 років.

[Джон Берт, морський біолог]:
«Мине багато часу, перш ніж буде помітно ефект у відновленні коралового рифу. І якщо відповідальні особи підтримають цю програму й дадуть людям можливість кілька років брати в ній участь, то, гадаю, буде надія».

Емірат Фуджейра приваблює туристів піщаними пляжами й мальовничими місцями для підводного плавання.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дайвери будують гігантський кораловий риф біля узбережжя ОАЕМодниці привабили увагу на Чемпіонаті світу з кінних перегонів у ДубаїНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахФестиваль світла прикрасив Копенгаген в останній місяць зимиКурка з «драконячими лапами» — найліпший подарунок на в’єтнамський Новий рікУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуНародну музику шоро в Бразилії визнали культурною спадщиною

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: