23.03.2024
Телеканал NTD

На Кубі за 9 днів від коронавірусу ніхто не помер

На Кубі за 9 днів від коронавірусу ніхто не помер

На Кубі за дев'ять днів від нового коронавірусу ніхто не помер. Про це повідомляють лікарі. З..

Дата завантаження: 2024-04-23

video

На Кубі за дев’ять днів від нового коронавірусу ніхто не помер. Про це повідомляють лікарі. З їхніх слів, для країни це дуже гарний знак.

[Франциско Дюран, головний епідеміолог МОЗ Куби]:
«Сьогодні вже дев’ятий день, коли в нас немає померлих від COVID-19. Ми задоволені тим, як піклуємося про наших пацієнтів».

На Кубі мешкає понад 11 мільйонів жителів. COVID-19 тут виявили у 2200 осіб, померло 83. На вулицях люди й далі носять маски для обличчя.

[жителька Гавани]:
«Ми бачимо, що попри всі труднощі, що є в нашій країні, ми змогли стримати епідемію й досягти успішних показників, якщо порівняти з іншими країнами континенту».

[Франциско Дюран, головний епідеміолог МОЗ Куби]:
«Дуже важливо виявити хворобу на ранньому етапі. Бо якщо зробити це через кілька днів, коли симптоми проявлятимуться вже кілька днів, то ризики зростають. Ми досягли результатів, вимірюючи температуру й виявляючи заражених».

На Кубі від коронавірусу померли здебільшого люди похилого віку, що мали діабет чи гіпертонію. Рівень смертності становить 3,77 відсотка чисельності хворих. За останні кілька тижнів в 11 з 16 кубинських провінцій не виявили жодного зараженого коронавірусом.
Коротке посилання на цю сторінку:

На Кубі за 9 днів від коронавірусу ніхто не померЛісові пожежі в Чилі дісталися морських курортів — загинуло 112 людейНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиВеликі повені на півночі Іраку: є загибліБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівПовені спричинили хаос в Афганістані та Пакистані137 осіб загинуло й понад 180 постраждало внаслідок теракту в «Крокус Сіті Холі» у РосіїВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліІзраїль убив трьох синів лідера ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: