23.02.2024
Телеканал NTD

Ізраїль посилює удари по Сектору Гази та Лівану після смерті лідера ХАМАСу

Ізраїль посилює удари по Сектору Гази та Лівану після смерті лідера ХАМАСу

Армія Ізраїлю посилює обстріл об'єктів ХАМАСу та «Хезболли». Ізраїльські військовики опублікували кадри, на яких, як стверджують,..

Дата завантаження: 2024-10-22

video
play-sharp-fill

Армія Ізраїлю посилює обстріл об’єктів ХАМАСу та «Хезболли».

Ізраїльські військовики опублікували кадри, на яких, як стверджують, показано удари по кількох цілях «Хезболли» в Лівані. Повідомляють, що удари завдали по підземній інфраструктурі під житловими будинками, по складах зброї та розвідувальному штабу угруповання.

У неділю над Бейрутом, а також над селами на півдні Лівану здіймався дим. Водночас багато мешканців столиці намагаються вести звичайне життя.

[Чавко Шахуд, мешканець Бейрута]:

«Нищать райони, які, на їхню думку, є сприятливим середовищем для руху опору. Вони хочуть знищити їх один за одним».

А так приземлявся літак із Дубая в міжнародному аеропорту Бейрута. Це відбувалося рано-вранці в понеділок, приблизно за 30-40 хвилин після того, як у районі аеропорту прогриміли потужні вибухи.

Загалом сотні мешканців ліванської столиці залишили свій дім пізно ввечері в неділю після того, як Ізраїль заявив, що готує атаки на об’єкти, пов’язані з фінансовими операціями «Хезболли». Юрби заполонили вулиці та спричинили затори в деяких районах.

Ізраїль також активізував удари по північній частині Сектора Гази. Це відео зняв очевидець палестинського товариства Червоного Півмісяця. На кадрах поранених доправляють до лікарні після авіаудару. Міністерство охорони здоров’я анклаву повідомило, що загинуло або зникло безвісти 87 осіб.

Ізраїльські військовики заявили, що розслідують інцидент і що цифри ХАМАСу завищені. За їхніми даними, точний удар було спрямовано на об’єкт угруповання.

Водночас у суботу «Хезболла» запустила з Лівану безпілотник у напрямку дому прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, що в північноізраїльському місті Кесарія. У мить удару Нетаньягу та його родичів поблизу не було. Ніхто не постраждав.

[Біньямін Нетаньягу, прем’єр-міністр Ізраїлю]:

«Два дні тому ми усунули терориста Ях’ю Сінвара, чиї головорізи обезголовлювали наших чоловіків, ґвалтували наших жінок, живцем спалювали немовлят. І ми й далі боремося з іншими терористичними маріонетками Ірану. Ми переможемо в цій війні».

А це кадри очевидця, на яких ізраїльська система ППО «Залізний купол» перехоплює ракети, спрямовані у бік міста Ейлат на Червоному морі.

Також у неділю сирени звучали в північноізраїльському місті Хайфа та його околицях. У цьому напрямку з Лівану випустили три ракети. Їх теж перехопила система ППО.

Загалом у неділю з Лівану по Ізраїлю випустили коло 70 ракет Майже всі вдалося збити.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ізраїль посилює удари по Сектору Гази та Лівану після смерті лідера ХАМАСуУ Бейруті під час ізраїльського авіаудару вбито лідерів палестинського угруповання«День апокаліпсиса»: мешканці Ханоя прибирають після супертайфунуІзраїль оголосив мертвими ще двох заручників, яких захопив ХАМАСПрем’єр-міністр Бангладеш утекла з країни на тлі загибелі сотень протестувальниківСпецпосланець ООН у Ємені: загроза судноплавству в Червоному морі зростаєВ ООН завершився Саміт майбутнього: що містить головний пактТисячі людей вийшли на акцію протесту проти словацького урядуРаптові повені в Ємені: десятки загиблихСпецпрокурор Джек Сміт знову висунув звинувачення проти Трампа
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: