23.02.2024
Телеканал NTD

У Нью-Йоркському акваріумі оселилися два врятовані південні калани

У Нью-Йоркському акваріумі оселилися два врятовані південні калани

Два південні калани дебютують у Нью-Йоркському акваріумі. Цих осиротілих самок знайшли біля берегів Каліфорнії, коли вони..

Дата завантаження: 2024-10-22

video
play-sharp-fill

Два південні калани дебютують у Нью-Йоркському акваріумі. Цих осиротілих самок знайшли біля берегів Каліфорнії, коли вони були ще дитинчатами. Їх вирішили забрати.

Спочатку морські хижачки жили в різних зоопарках. Тепер їхнім постійним домом буде Нью-Йоркський акваріум.

Південні калани живуть на березі Каліфорнії. Колись популяцію цих тварин обчислювали сотнями тисяч. Але у XVIII-XIX століттях каланів почали винищувати заради хутра. Як наслідок, вид опинився під загрозою зникнення. Уже на початку ХІХ століття люди замислилися про збереження каланів. У деяких країнах почали створювати заповідники й забороняти винищення цих ссавців.

Зараз полювати на каланів заборонено майже в усьому світі. Виняток зробили лише для алеутів — корінних мешканців Аляски.

За оцінками Служби охорони рибного господарства та дикої природи США, у природі живе 3000 південних каланів. А світова популяція сягає приблизно 80 000 особин.

За останні 30 років Нью-Йоркський акваріум дав притулок 11 каланам.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Нью-Йоркському акваріумі оселилися два врятовані південні каланиБосоніж по напівзотлілому вугіллю: давня традиція в болгарському селіБоснійська печера Ветрениця набула статусу ЮНЕСКОКартину із зображенням Венеції невідомого автора визнали роботою Джозефа ТернераМелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського містаКолекцію розкішного весільного вбрання показали на Тижні моди в ІндіїСтрибки з висоти: у Мостарі святкують 20-річчя відновлення Старого мостуТелесеріал «Сьогун» приваблює туристів до токійського самурайського центруПокататися на гойдалці на висоті 120 метрів можна в БерлініЯк ресторанчик у Хорватії несподівано прославився своїми чевапами
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: