26.10.2024
Телеканал NTD

Тибетці у вигнанні вітають американський законопроект, який визнає незалежність Тибету

Тибетці у вигнанні вітають американський законопроект, який визнає незалежність Тибету

Тибетці у вигнанні, що живуть в індійському місті Дгарамсала, вітають намір США ухвалити закон, який визнає..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Тибетці у вигнанні, що живуть в індійському місті Дгарамсала, вітають намір США ухвалити закон, який визнає Тибет незалежною країною.

Законопроект до Конгресу подав республіканський законодавець Скотт Перрі. Згідно з ним США повинні визнати Тибет незалежною від КНР державою.

Такий законопроект також було подано й щодо Гонконгу. Обидва документи подали до комітету закордонних справ при нижній палаті Конгресу.

[Гонпо Дгундуп, голова Тибетського молодіжного конгресу]:
«Ми дуже раді цьому законові, ми хочемо подякувати Скотту Перрі за його історичний законопроект. Це увійде в історію: американці підтримали прагнення Тибету до незалежності».

[Т.Г. Ар’я, представник уряду Тибету у вигнанні]:
«Китай використовує пандемію, щоб просуватися до світового панування, захоплювати сфери впливу. Це погано, і світова спільнота вже зрозуміла, що Китай недобре вчиняє, що його влада безвідповідальна. Співтовариство також збагнуло, що Тибет — це окупована країна, і що до китайської окупації він був незалежним».

Компартія Китаю відправила в гірський Тибет війська в 1950 році. Офіційно влада КНР оголосила, що звільнила регіон. Відтоді він перебуває під її управлінням.

Духовний лідер Тибету Далай-лама втік із Лхаси до Індії в 1959 році після невдалого повстання проти комуністичного правління. Відтоді він проживає в Дгарамсалі, де його прихильники керують тибетським урядом у вигнанні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Тибетці у вигнанні вітають американський законопроект, який визнає незалежність ТибетуСмертоносний напад із ножем у центрі Бордо вразив французівЩе одного імовірного китайського шпигуна заарештували в НімеччиніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЯпонія втратила титул третьої за величиною економіки світуАмериканський штат Аризона повернув закон 1864 року, який забороняє аборти майже в усіх випадкахОбіцяна допомога буде: ЄС погодив виділення 50 мільярдів євро УкраїніВ Україні новий головнокомандувачМарш на Нью-Делі: індійські фермери відкинули пропозицію владиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: