19.09.2024
Телеканал NTD

Кількість жертв циклону «Амфан» перевищила 80 осіб

Кількість жертв циклону «Амфан» перевищила 80 осіб

Кількість жертв циклону «Амфан» у східній Індії та Бангладеш перевищила 80 осіб і, зі слів влади,..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Кількість жертв циклону «Амфан» у східній Індії та Бангладеш перевищила 80 осіб і, зі слів влади, зростатиме далі. Цей циклон став найсильнішим у регіоні за більш ніж десятиліття.

Найбільше постраждав індійський штат Західна Бенгалія. Швидкість вітру сягала 185 кілометрів за годину. Хвилі були заввишки п’ять метрів. уздовж узбережжя Бенгальської затоки затоплено прибережні низовини.

Ще до приходу стихії в обох країнах встигли евакуювати близько трьох мільйонів осіб. Людей розмістили у тимчасових притулках. Проте евакуація зачепила тільки населені пункти, які лежали безпосередньо на шляху циклону, а багато селищ із його країв залишилися без допомоги.

[Тунтуні Бойра, жителька села в Західній Бенгалії]:
«Мій дім зруйновано. На нього впало дерево. Де нам жити? Зазвичай ми працюємо в Одіші, але через карантин усе закрито. Немає роботи, немає доходу. Чоловік застряг в Одіші й не може передати нам гроші. Як мені відновити житло? На гроші, які він надсилав, я поставила паркан. Що мені тепер їсти?»

У столиці Західної Бенгалії Колкаті під водою опинилося кілька районів, зокрема й аеропорт. Проводити рятувальні операції важче через спроби знизити ризик поширення коронавірусу. Так, деякі відмовилися евакуюватися, бо бояться заразитися у тимчасових притулках.

[Нілам Шарма, жителька Колкати]:
«Карантин триває ось уже два місяці. Ми не маємо виходу, нам нічого їсти. На нашому будинку циклон зніс дах, як нам його відновити? Що робити? Ми вибігли з дому, щоб урятуватися, усе залишили всередині, і тепер усе розтрощене — телевізор та інші речі».

«Амфану» присвоїли ступінь суперциклону, але, ударивши по суші, він ослаб до циклонічного шторму.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кількість жертв циклону «Амфан» перевищила 80 осібІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Нетаньягу відхилив пропозицію ХАМАСу вивести війська із Сектора ГазиВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуФермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідейЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударівНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихПовені спричинили хаос в Афганістані та Пакистані

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: