26.01.2024
Телеканал NTD

В Іспанії оголосили 10-денний траур за жертвами коронавірусу

В Іспанії оголосили 10-денний траур за жертвами коронавірусу

В Іспанії оголосили загальнонаціональний траур за жертвами коронавірусу. Він розпочався 27 травня й триватиме десять днів...

Дата завантаження: 2024-04-26

video

В Іспанії оголосили загальнонаціональний траур за жертвами коронавірусу. Він розпочався 27 травня й триватиме десять днів.

Країна — серед найбільш постраждалих від пандемії держав світу.

[Марія Хесус Монтеро, представник уряду Іспанії]:
«Фізично вони більше не з нами, але вони назавжди залишаться в нашій пам’яті. Ми пам’ятатимемо їх так, як вони того заслуговують. І це вшанування пройде на державному рівні».

У період жалоби на всіх громадських будівлях і військових кораблях Іспанії приспустять прапори. Закінчиться траур офіційною церемонією, яку на спомин про померлих проведе голова країни.

Представник уряду Іспанії Марія Хесус Монтеро також заявила, що влада виділить 14 мільярдів євро службам соцзабезпечення на покриття витрат, пов’язаних з епідемією коронавірусу.

Іспанія також розраховує на кошти з коронавірусних фондів Євросоюзу.

[Марія Хесус Монтеро, представник уряду Іспанії]:
«Ми й далі домагатимемося в Єврокомісії, щоб нам дали більше грошей. Як ви знаєте, наш уряд запросив приблизно мільярд євро, і ми хочемо, щоб це було надання коштів, а не кредит. Ми й далі працюватимемо в цій галузі, щоб ці суми були якомога більшими й не стали для іспанського уряду борговим зобов’язанням».

Іноземних туристів Іспанія чекає з 1 липня, коли в країні скасують карантин і відкриють кордони.
Коротке посилання на цю сторінку:

В Іспанії оголосили 10-денний траур за жертвами коронавірусуСША заступилися за Філіппіни після їхнього зіткнення з КитаємІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїБандити застрелили 12 людей у багатому передмісті столиці ГаїтіІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Трьох американських військовиків убито внаслідок атаки дрона в ЙорданіїВеликі повені на півночі Іраку: є загибліПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатами

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: