29.04.2024
Телеканал NTD

На озері Вікторія в Кенії — найбільша повінь за три покоління

На озері Вікторія в Кенії — найбільша повінь за три покоління

Невелика ферма Мілісенти Агати повністю зникла з лиця землі через безпрецедентний розлив озера Вікторія. Сім'я жінки..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Невелика ферма Мілісенти Агати повністю зникла з лиця землі через безпрецедентний розлив озера Вікторія.

Сім’я жінки залишилася ні з чим і була змушена приєднатися до десятків тисяч кенійців, які шукають притулку від найбільших за три покоління повеней у цій східноафриканській країні. Вони почалися внаслідок злив, що не припинялися кілька тижнів. За даними влади, берегова лінія озера Вікторія змістилася на 10 кілометрів.

[Мішель Араква, рибалка]:
«Те ж саме було 1961 року, але не так масштабно. Це зачепило всіх. Наші будинки пропали, сім’ї роз’єднані. Як бачите, нам нічого їсти. Усі просто сидять тут скрізь».

Унаслідок нещодавніх повеней і зсувів у Кенії загинуло приблизно двісті осіб. Близько сотні тисяч були змушені покинути свій дім. Такі офіційні дані.

У тимчасових таборах, де розмістилися переселенці, бракує їжі та предметів першої потреби. Багато хто не встиг узяти із собою нічого з речей і гроші.
Коротке посилання на цю сторінку:

На озері Вікторія в Кенії — найбільша повінь за три поколінняВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метроІзраїль проводить «високоточну» операцію в лікарні «Шифа»Влада Еквадору оголосила війну злочинним бандамДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиПожежа в таборі для біженців у Бангладеш: понад 8000 людей залишилося без даху над головоюЯпонці, що постраждали від землетрусу, стають у черги за безплатною їжеюНа АЕС «Фукусіма-1» стався витік радіоактивної водиЗагибель палестинців біля гуманітарного конвою: Ізраїль заявив, що не завдавав ударів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: