20.07.2024
Телеканал NTD

У десятках американських міст тривають протести

У десятках американських міст тривають протести

У багатьох містах США з минулого понеділка тривають протести у зв'язку із загибеллю афроамериканця в Міннеаполісі...

Дата завантаження: 2024-04-20

video

У багатьох містах США з минулого понеділка тривають протести у зв’язку із загибеллю афроамериканця в Міннеаполісі. Демонстрації, у яких беруть участь десятки тисяч людей, нерідко переростають у сутички з поліцією та мародерство.

46-річний Джордж Флойд загинув 25 травня після того, як білий офіцер поліції поставив йому на шию коліно, коли той лежав обличчям униз. Чоловік казав, що йому складно дихати. Зрештою він помер. Поліціянтові вже висунули звинувачення в убивстві, але протестувальників це не заспокоїло. Вони звинувачують усіх американських поліціянтів у расовій дискримінації.

Коли надворі стає темно, зазвичай починаються погроми. Агресивно налаштовані протестувальники підпалюють машини й б’ють вітрини магазинів, а також кидають у поліціянтів каміння й пляшки. Також багато хто принагідно виносить із магазинів телевізори та інші товари. Подекуди було зафіксовано стрілянину.

Загалом комендантську годину запроваджено в 40 містах 16 штатів, зокрема в Атланті, Денвері, Лос-Анджелесі, Міннеаполісі, Сан-Франциско й Сіетлі. Також до різних міст 15 штатів відправили коло 5000 бійців Національної гвардії.

У Вашингтоні поранення дістало близько 70 поліціянтів і представників таємних служб безпеки під час сутичок поруч із Білим домом, а також в інших частинах міста. Правоохоронці заарештували приблизно 20 осіб.

Усього у 22 містах США арештовано близько 1700 протестувальників. Близько третини з них у Лос-Анджелесі, де губернатор запровадив режим надзвичайної ситуації й закликав на допомогу Національну гвардію.
Коротке посилання на цю сторінку:

У десятках американських міст тривають протестиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуФермери блокують автомагістралі в усій ІспаніїЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаГромадяни М’янми тисячами втікають до Таїланду через посилення бойових дійПожежі в Колумбії президент оголосив стихійним лихомЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніАвстралія підтвердила загибель волонтера в Секторі Гази та зажадала від Ізраїлю відповідей

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: