19.10.2024
Телеканал NTD

У Франції після карантину відкривається тематичний парк «Пюї-дю-Фу»

У Франції після карантину відкривається тематичний парк «Пюї-дю-Фу»

Актори тематичного парку «Пюї-дю-Фу», що на заході Франції, репетирують знайомі спектаклі. Але деякі сцени в них..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Актори тематичного парку «Пюї-дю-Фу», що на заході Франції, репетирують знайомі спектаклі. Але деякі сцени в них переробили так, щоб уникнути близького контакту між людьми. Парк розваг врахував нові умови й готовий знову приймати гостей.

[Флоран Моннеро, актор]:
«Ми відкриваємося, і це особлива подія. Не можемо дочекатися, щоб знову побачити наших глядачів і зіграти спектаклі, які готували дуже довго. Зараз ситуація, як і раніше, незвичайна, але, гадаю, глядачам сподобається нова концепція, що враховує соціальне дистанціювання».

У пригодницький спектакль про юну пастушку «Таємниця списа» теж внесли зміни.

[Лоретт В’єр, акторка]:
«Довелося змінити всю хореографію. В одній сцені Маргариту мають задушити до того, як Жанна Д’Арк її врятує. Фізичний контакт повністю виключили й дію адаптували під соціальне дистанціювання».

Зміняться й костюми акторів. Кравці вже шиють маски з принтом закритої частини обличчя.

Керівництво парку витратило 400 тисяч євро на нові заходи безпеки. Усім працівникам уранці вимірюють температуру. Вистави проводитимуть частіше, а кількість гостей обмежать.

[Ніколя де Вільє, директор парку «Пюї-дю-Фу»]:
«Ми організували відвідування так, щоб воно було безпечним для здоров’я гостей. Приміром, розробили маршрут прогулянок, який дасть змогу уникнути скупчення людей в одному місці. На виставах глядачі сидітимуть на необхідній відстані один від одного».

Історичний парк «Пюї-дю-Фу» засновано 1978 року. Спочатку на його території стояли лише руїни старовинного замку, а зараз тут чимало споруд. У парку проходять мальовничі вистави про середньовічних лицарів, гладіаторів та мушкетерів. За рік його відвідує понад два мільйони осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Франції після карантину відкривається тематичний парк «Пюї-дю-Фу»Унікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші«Сарджент і мода»: по-новому подивитися на картини портретиста пропонують у ЛондоніФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніМедитацію викладають учням старших класів в одній з австралійських шкілРимській імперії присвятили нову виставку в Британському музеїШколярі Каліфорнії повернулися до ручок та зошитівМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: