19.07.2024
Телеканал NTD

Китай будує ферми, щоб заповнити нестачу свинини

Китай будує ферми, щоб заповнити нестачу свинини

Екскаватори й бульдозери готують майданчик для нового будівництва на околиці Пекіна. Щоправда, зводитимуть тут не житловий..

Дата завантаження: 2024-04-19

video

Екскаватори й бульдозери готують майданчик для нового будівництва на околиці Пекіна. Щоправда, зводитимуть тут не житловий квартал, а свиноферму. Цього року в передмісті китайської столиці має з’явитися 11 таких підприємств.

За два роки поголів’я свиней у країні планують збільшити на 200 мільйонів одиниць. Так намагаються впоратися з хронічною нестачею м’ясних продуктів і в Пекіні, і в інших великих містах. Її спричинила епідемія африканської чуми свиней, яка спалахнула в Китаї наприкінці 2018 року. Через неї приблизно половину всіх свиней було знищено.

[Цзу Шен, власник майбутньої свиноферми]:
«Це головний проект, який допоможе збільшити поголів’я, а також запаси м’яса в Пекіні».

На цьому підприємстві планують щороку вирощувати до 60 тисяч свиней. На інших подібних фермах ця кількість буде ще більшою — до 150 тисяч особин.

Утім, не всі господарства побудують із нуля. Щонайменше 6 ферм оновлять і модернізують.

2019 року через інфляцію ціни на свинину в Китаї підскочили до рекордного рівня. Тепер кожна провінція зобов’язана забезпечити виробництво певного обсягу цього продукту.

Пекін, де проживає понад 20 мільйонів осіб, з 2022-го щорічно муситиме вирощувати 890 тисяч свиней. Ця кількість втричі перевищує показник 2019-го року.
Коротке посилання на цю сторінку:

Китай будує ферми, щоб заповнити нестачу свининиГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьСуд Гонконгу вирішив ліквідувати китайського будівельного гіганта EvergrandeВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкоші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: