26.12.2024
Телеканал NTD

Кінотеатр на даху: мешканцям нетрів Каракаса допомагають пережити карантин

Кінотеатр на даху: мешканцям нетрів Каракаса допомагають пережити карантин

Щойно стемніє, як жителі нетрів Каракаса розставляють на дахах стільці або розсідаються на сходах. Їм цього..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

Щойно стемніє, як жителі нетрів Каракаса розставляють на дахах стільці або розсідаються на сходах. Їм цього вечора показують музичний фільм «Аладін», де одну з головних ролей грає Вілл Сміт.

Кіносеанс влаштувала некомерційна організація Unloading Zone. Вона прагне полегшити людям вимушену ізоляцію.

[Джиммі Перес, організатор проекту]:
«Зараз кінотеатри й футбольні стадіони закрито. А цей кінотеатр відчиняє вікна, пробуджує мрії. Люди можуть мріяти, дивлячись у вікно, і можуть ділитися своїми мріями. Усе це їх об’єднує».

В умовах карантину венесуельці вдячні за несподівану розвагу. Багато жителів нетрів не мають ні телевізора, ні комп’ютера, ні смартфона.

[жителька Каракаса]:
«Це прекрасна ідея, чудова ініціатива, бо під час карантину діти можуть дещо відволіктися. Їм дуже нудно. Ми вмикаємо їм DVD-програвачі, комп’ютер. Але кінотеатр біля будинку — це зовсім інше».

[житель Каракаса]:
«Прекрасні враження. Адже ми в ізоляції, і не можна нікуди піти».

Цей показ — частина низки кіносеансів просто неба. Їх проводять у нетрях Каракаса, які тут називають «баріос». Такий проект також існує і у фавелах Ріо-де-Жанейро в Бразилії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кінотеатр на даху: мешканцям нетрів Каракаса допомагають пережити карантинУнікальна знахідка: у Данії знайшли руни на мечі віком майже 2000 роківВ Італії вимирають газетні кіоскиГодинник, який може точно йти 45 млн років, показали на виставці в ЖеневіКарнавал у Венеції може стати «платним»Інший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїТуніська співачка хоче відродити в країні давню берберську мовуОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікКубинське болеро внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: