20.12.2024
Телеканал NTD

Жартівливу регату ванн улаштували в Бельгії

Жартівливу регату ванн улаштували в Бельгії

У цій регаті головне — дістатися фінішу. Хоч би якими ефектними були судна, але всі конструкції..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

У цій регаті головне — дістатися фінішу. Хоч би якими ефектними були судна, але всі конструкції встановлено на звичайній ванні. Такий жартівливий заплив проводять у бельгійському містечку Дінан. Уже в сорок друге.

Цього року тема регати — Бельгія. Тож учасники нарядилися хтось смурфіками, хтось Тінтіном, а хтось співаком Жаком Брелем, а човни прикрасили бельгійськими символами.

[учасник регати]:

«Ми (з другом) змайстрували пліт уручну та подумали про те, щоб одягти костюми. Але найголовніше — ми добре проводимо час».

Цього року беруть участь 42 ванни.

[Максенс Адам, організатор]:

«Головне — не потонути й дістатися фінішу. Учасники можуть дотримуватися нашої тематики або ні, але найважливіше для організаторів, глядачів, волонтерів та учасників — провести дивовижний день у найгарнішому місті світу».

Дорогою затонули дві ванни. А всі, хто дістався фінішу, отримали медаль або іншу нагороду. Судді оцінювали оригінальність, тематику та дизайн.

Така регата вперше пройшла у 82-му році. Її провів місцевий власник магазину. Його надихнуло радіоповідомлення, що якийсь італієць спустився у ванні річкою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жартівливу регату ванн улаштували в БельгіїВеличезний бункер короля Югославії перетворили на музейУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятуватиНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в БолгаріїЦистерна Базиліка в Стамбулі щодня приваблює десятки тисяч туристівЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуПішохідний маршрут «Стежка богів» — одне з найпопулярніших туристичних місць ІталіїПарад корів: на розкішному швейцарському курорті пройшов фермерський фестивальМелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського містаОманський регіон Дофар — рай для шанувальників руїн та історії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: