20.02.2024
Телеканал NTD

Як ресторанчик у Хорватії несподівано прославився своїми чевапами

Як ресторанчик у Хорватії несподівано прославився своїми чевапами

Прибережний курорт Пула, що на заході Хорватії, відомий своїм римським амфітеатром, що добре зберігся, а також..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Прибережний курорт Пула, що на заході Хорватії, відомий своїм римським амфітеатром, що добре зберігся, а також він приваблює туристів продовольчим ринком, на якому великий асортимент свіжих овочів, морепродуктів та делікатесів.

А в історичній будівлі ринку Пули є ще одне визначне місце.

Це місцеве гурме-бістро. Цього літа воно несподівано стало популярним. У ньому пропонують лише традиційні балканські чевапи. Це смажені на грилі котлетки з подрібненого м’яса, але в сучасній інтерпретації.

Заклад відкрили Мерсім та Сніжана Халіловичі. До цього вони 20 років працювали у галузі туризму. Однак через пандемію та інші проблеми втратили дохід. Тож взялися за незвичний для себе бізнес — відкрили ресторан.

[Мерсім Халілович, власник ресторану]:

«У перший день мій син скуштував шматок м’яса. Він поклав його в рот і сказав: “Тату, це воно!” Тож відтоді ми дотримувалися того ж самого способу приготування чевап, з погляду нарізування м’яса, приправ і такого іншого. Ми нічого не змінювали. Згодом трохи його вдосконалили, бо він може стати лише кращим».

Чевапи тут готують із подрібненої телятини та яловичини, які приправляють солодкою паприкою. Подають з пітою та нарізаною цибулею.

Хоча рецепт чевап загалом скрізь однаковий, але навіть невеликі зміни в типах м’яса, приправах або обробленні можуть дати різні результати.

Менш як за два роки ресторан підкорив місцевих жителів і туристів. А справжньою зіркою став у липні цього року, коли відомий німецький шеф-кухар Ян Гартвіг відвідав Істрію під час знімання художнього серіалу. Гартвіг керує рестораном з трьома зірками Мішлен у Мюнхені. Він зупинявся в Пулі та, як повідомляють, був уражений місцевими чевапами, і назвав їх «однією з трьох найкращих» страв вуличної їжі у світі.

Похвала шеф-кухаря не залишилася непоміченою в місцевих медіа.

[відвідувач ресторану]:

«Я би сказав, що нічого подібного немає навколо. Це місце унікальне своєю їжею».

[відвідувачка ресторану]:

«Це смачно. Хочеться привезти сюди свою сім’ю, щоб вони теж це покуштували. Я знаю, що моєму вітчиму це сподобалося б. Так, дуже апетитно».

Водночас власники ресторану поки не знають, що їм робити з раптовою славою. Кажуть, що, можливо, розширюватимуться.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як ресторанчик у Хорватії несподівано прославився своїми чевапамиПарад корів: на розкішному швейцарському курорті пройшов фермерський фестивальМашини-амфібії востаннє пройшли каналами АмстердамаДавньоримська Аппієва дорога претендує на внесення до списку ЮНЕСКОБарселонський ресторан назвали найкращим у світіОнігірі — душа японської кухніВерхова стрільба з лука відроджується в УгорщиніПриродна краса та історія Албанії приваблюють до країни дедалі більше туристівНайбільший і найповніший: рідкісний скелет стегозавра виставлять на торги в Нью-ЙоркуБоянська церква в столиці Болгарії приваблює туристів неоціненними середньовічними фресками

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: