20.12.2024
Телеканал NTD

Степи, верблюди та ночівля в юрті: чим західних туристів приваблюють до Монголії

Степи, верблюди та ночівля в юрті: чим західних туристів приваблюють до Монголії

Прогулятися верхи на коні, помилуватися оленями та переночувати в юрті — такі пригоди пропонують туристам у..

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Прогулятися верхи на коні, помилуватися оленями та переночувати в юрті — такі пригоди пропонують туристам у Монголії. Іноземних гостей тут цікавить переважно природа та спосіб життя кочівників.

Уряд Монголії хоче, щоб країну відвідувало мільйон туристів на рік. А працівники туріндустрії сподіваються привабити більше західних мандрівників.

[Егжимма Батцуж, гід]:

«Коли вони подорожують своєю країною, у більшості випадків на шляху є приватні території та потрібен дозвіл на проїзд. Але тут, у Монголії, цього не треба».

Під час пандемії COVID-19 туристична галузь у Монголії дуже постраждала, але зараз мандрівників стало стільки, скільки було раніше. Проте є відмінність: європейців приїжджає дедалі менше, а південнокорейців — дедалі більше.

Щоб повернути західних туристів, у країні розпочали кампанію під назвою «Ласкаво просимо до Монголії». Уряд запровадив безвізовий режим для багатьох країн. Також побільшало авіарейсів.

В Улан-Баторі туристам пропонують різні розваги, зокрема прогулянку на верблюді.

[Мунхжаргал Даян, погонич верблюдів]:

«Ми хочемо показати туристам з інших країн наш спосіб життя. Ми маємо орлів, коней та інших тварин».

У Монголії туристам подобається, але без гіда тут не обійтися.

[Джаспер Конінг, турист із Нідерландів]:

«Простори великі, але іноді важко вибрати правильний напрямок, бо незрозуміло, що там можна подивитися. І добре було б чути більше англійської мови».

Із січня по серпень Монголію відвідало понад 430 000 іноземців, зокрема туристів зі США, Японії та країн Європи. Це на 25 % більше, ніж за той самий період торік.

Працівники туріндустрії сподіваються бачити гостей і взимку. Мандрівникам запропонують покататися на ковзанах на змерзлих озерах, узяти участь у підлідній рибалці та помилуватися північним сяйвом.
Коротке посилання на цю сторінку:

Степи, верблюди та ночівля в юрті: чим західних туристів приваблюють до МонголіїЯк кочували стародавні киргизи, показали на фестиваліПішохідний маршрут «Стежка богів» — одне з найпопулярніших туристичних місць ІталіїУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятуватиБудапешт приваблює туристів перлинами архітектуриЯк шовк тутової гусені перетворюють на килими в дельті НілуПриродна краса та історія Албанії приваблюють до країни дедалі більше туристівСекрет розкрито: як туристи роблять фото в Ріо, на якому вони неначе висять над урвищемЖартівливу регату ванн улаштували в Бельгії«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: