19.07.2024
Телеканал NTD

Японський прем’єр Кісіда каже, що не переобиратиметься

Японський прем'єр Кісіда каже, що не переобиратиметься

Японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда оголосив, що не переобиратиметься на посаду голови Ліберально-демократичної партії (ЛДП) наступного місяця...

Дата завантаження: 2024-09-19

video

Японський прем’єр-міністр Фуміо Кісіда оголосив, що не переобиратиметься на посаду голови Ліберально-демократичної партії (ЛДП) наступного місяця. Це означає, що невдовзі в країні буде новий прем’єр.

[Фуміо Кісіда, прем’єр-міністр Японії]:

«Найочевидніший перший крок, щоб показати, що Ліберально-демократична партія зміниться, це мій відхід убік. Я не балотуватимуся на наступних виборах лідера партії. І я підтримаю нового лідера».

Кісіда був у владі три роки. Причиною його рішення став скандал зі збиранням незареєстрованих політичних пожертвувань, до якого виявилися причетними кілька фракцій ЛДП. Також на падіння рейтингів вплинув зв’язок його партії з неоднозначною Церквою об’єднання.

[жителька Японії]:

«Мене це здивувало. Але я думаю, він відчував, що не може далі працювати через скандали та критику за розтрату грошей платників податків».

[житель Японії]:

«Він, імовірно, ухвалив це рішення, бо вважав, що він не має шансів виграти перегони за лідерство в Ліберально-демократичній партії. Зараз настав час передавати владу наступному поколінню».

[житель Японії]:

«Особисто я хотів би, щоб він залишився прем’єр-міністром. Можливо, він був у стресі через низькі рейтинги та всі ці події навколо нього. Думаю, він не мав іншого вибору, окрім як піти у відставку».

Обіймаючи посаду, Кісіда наполягав на підвищенні зарплат і збільшенні витрат на оборону. Як очікують, його наступник зіткнеться зі зростанням інфляції, а також напруженням геополітичної ситуації в регіоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японський прем’єр Кісіда каже, що не переобиратиметьсяЯк на полі бою: у США в Нью-Мексико борються з лісовими пожежамиТимчасовий уряд Бангладеш очолив лауреат Нобелівської премії мируТайфун «Шаньшань» налетів на Японію: є загиблі та постраждаліСпецпосланець ООН у Ємені: загроза судноплавству в Червоному морі зростаєБолівійський марш: прихильники Моралеса наразилися на опірЗливи спричинили хаос у ТоронтоВулиці перетворилися на річки: ураган «Деббі» налетів на американський штат ФлоридаІзраїль і ХАМАС локально припинять вогонь, щоб дітям зробили щепленняПротестувальники в Ізраїлі вступають у сутички з поліцією після смерті заручників

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: