08.03.2024
Телеканал NTD

Кривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалих

Кривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалих

Уранці 8 липня російські загарбники завдали масштабного ракетного удару по Україні. Зокрема, одна із ракет влучила..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Уранці 8 липня російські загарбники завдали масштабного ракетного удару по Україні. Зокрема, одна із ракет влучила в дитячу лікарню «Охматдит», що в Києві.

Служба безпеки України оприлюднила фотографії уламків російської ракети Х-101, яка, за її словами, влучила в лікарню.

Основний удар припав на корпус, де дітям робили діаліз. Вікна головного корпусу вибило ударною хвилею. Там у мить вибуху медики оперували п’ятимісячну дитину.

[Ігор Колодка, хірург дитячої лікарні «Охматдит»]:
«Коли пролунав вибух, ми були десь на середині операції. Скло розбилося, нас знесло ударною хвилею. Мене закинуло під стіл, мого товариша теж викинуло. Нашого анестезіолога вдарило об стіну, медсестру об шафу».

За словами лікаря, вони завершили операцію, і дитина не постраждала.

Загалом унаслідок атаки РФ на дитячу лікарню пошкоджено п’ять відділень. Загинули дві людини: лікарка й родич одного з пацієнтів. По медичну допомогу звернулося понад 50 постраждалих. З травмами госпіталізовано 8 дітей. Рятувальні роботи на території «Охматдиту» завершено.

За даними КМВА, загалом на ранок 10 липня внаслідок російської ракетної атаки в Києві загинуло 34 людини, 5 із них — діти. Постраждала 121 людина, з них 10 дітей. 11-х осіб урятували.

Також того дня через масований ракетний обстріл утратило життя 11 людей у Кривому Розі.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кривава атака РФ на «Охматдит»: 2 загиблих, понад 50 постраждалихПівденна Корея стежить за кордоном після того, як її перетнули солдати КНДРУ Китаї в річку обвалився міст — загинули людиЗамах на Дональда Трампа: що вже відомо ФБРПожежа на заводі літієвих батарей у Південній Кореї — 22 загиблих«Нас не попередили!»: китайці втрачають бізнес через повеніХусити заявили, що арештували «членів шпигунської мережі США та Ізраїлю»Зливи спричинили хаос у ТоронтоГрецькому острову загрожує водна криза в розпал туристичного сезону4000 людей утекли від насильства банд на півдні Мексики

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: