28.05.2024
Телеканал NTD

Міські ферми рятують мексиканське місто від злочинності

Міські ферми рятують мексиканське місто від злочинності

Група сусідів старанно працює на грядці в місті Тлахомулько-де-Суньїга в Мексиці. Ця міська ферма є частиною..

Дата завантаження: 2024-10-28

video
play-sharp-fill

Група сусідів старанно працює на грядці в місті Тлахомулько-де-Суньїга в Мексиці. Ця міська ферма є частиною проєкту, який об’єднує сусідів і зменшує їхні витрати на харчі.

Місто сумно відоме високим рівнем злочинності, часто пов’язаної з наркокартелями. Багато будівельних компаній тут збанкрутували, через що скрізь можна побачити недобудовані будинки.

Вісімнадцять років тому Жоржина Гаспар, учителька початкових класів та громадська активістка, посадила сад. Її ідея розквітла. Тепер такі ділянки з’являються в усьому місті. Сусіди сподіваються знизити злочинність завдяки використанню занедбаних територій.

[Жоржина Гаспар, засновниця проєкту]:

«Основна мета — інтеграція громади, а також щоб ніхто не голодував. Фермерські грядки призначені для сімей, які можуть вирощувати та споживати їжу. А якщо є щось зайве, вони можуть це продати».

Зараз Гаспар допомагає десятьом міським фермам за фінансової підтримки мерії.

[Жоржина Гаспар, засновниця проєкту]:

«Більшість ділянок, які ми використовуємо, являли собою сміттєзвалища або місця з високим рівнем злочинності, де молодь вживала наркотики. Тепер ці місця використовує громадськість як ферми».

Учасники кажуть, що вони не просто працюють на грядках, а більше дізнаються про рослини та як їх вирощувати.

[Гваделупе Кастелланос, учасниця проєкту]:

«Тут мене захистили. Мені тут дуже подобається, бо мене навчили доглядати рослини, навчили сіяти. Я нічого про це не знала».

[Аїда Буітрон, учасниця проєкту]:

«Я приходжу сюди на одну–дві години на день, почуваюся дуже добре й іду щасливою. Мені дуже подобається природа, і тут я почуваюся вельми комфортно».

На заходах проводять семінари із садівництва. Наприклад, сьогодні жінки вчаться робити бомбочки з насіння, які пізніше можна буде кинути в землю, щоб засіяти нові рослини та дерева.

У проєкті міських ферм уже бере участь коло 90 сімей. Програму також мають намір розширити й на інші райони міста.
Коротке посилання на цю сторінку:

Міські ферми рятують мексиканське місто від злочинностіЯк у Франкфурті змагалися водії трамваївІспанський фермер не платить за світло завдяки оливковим кісточкамТрадиційний гіпсовий тиньк досі використовують в ІракуПразька туркомпанія наймає гідами бездомнихДо сорока іноземних авіакомпаній, імовірно, використовують несправні Boeing 737Собакам у польській армії нададуть званняОбмеження на рідини в 100 мл повертаються до аеропортів ЄСЯк баобаби допомагають виживати селянам у ЗімбабвеДо ДР Конго прибула перша партія вакцин проти віспи мавп
Hide picture

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: