27.11.2024
Телеканал NTD

Дубай створив найглибший у світі басейн у вигляді затонулого міста

Дубай створив найглибший у світі басейн у вигляді затонулого міста

Ласкаво просимо до найглибшого басейну світу. Його створили в Дубаї в Об'єднаних Арабських Еміратах. І він..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Ласкаво просимо до найглибшого басейну світу. Його створили в Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах. І він уже потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найглибший басейн для дайвінгу.

[Джаррод Яблонський, директор басейну]:

«Це найглибший об’єкт у світі: 60 метрів, або 200 футів. І це найбільший глибоководний басейн світу. Його об’єм — 15 мільйонів літрів».

Об’єму води, що закачують у басейн, вистачило б, щоб заповнити шість басейнів олімпійського розміру.

На глибині дайвери можуть знайти затонулі автомобілі, мотоцикли, більярдні столи та аркадні ігри.

Також під водою можна почути звуки китів або навіть улюблені пісні.

Цей басейн уже став зіркою у соціальних мережах: знаменитості публікують відео своїх занурень, а пари влаштовують фотосесії заручин під водою.

Басейн став популярним атракціоном як серед досвідчених дайверів, так і початківців. Тут також організували курси.

[Джаррод Яблонський, директор басейну]:

«У моїй індустрії підводного плавання нечасто трапляється щось настільки грандіозне. Для мене, людини, яка так захоплена підводним світом, було дуже приємно створити середовище, яке дає змогу занурюватися безпечно та комфортно».

Популярність підводного плавання в ОАЕ зростає: велика спільнота дайверів активно навчає новаків, а також організовує поїздки до різних еміратів.

Водночас країна розташована на березі Перської та Оманської заток, що забезпечує безліч місць для дайвінгу.

Дубай уже давно прагне створювати все найбільше у світі. Наприклад, найвищий у світі хмарочос. Тепер список поповнив ще й найглибший басейн.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дубай створив найглибший у світі басейн у вигляді затонулого містаПоринути в життя XIII століття можна на ярмарку в АлжиріВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніАлжир відновлює визначні пам’ятки, щоб привабити ще більше туристівКоролівські сукні та лист Рінго Старра: стартують аукціонні «Класичні тижні»Знаку Hollywood виповнюється 101 рік: з чого все почалосяВеличезний бункер короля Югославії перетворили на музейДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніПавич, коала та дракон: виставку квітів в індійському штаті Тамілнад присвятили дикій природі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: