08.03.2024
Телеканал NTD

Ветеринар із Нідерландів лікує коней та ослів у Єгипті

Ветеринар із Нідерландів лікує коней та ослів у Єгипті

Це лікарня для коней та ослів у місті Гіза, що в Єгипті. А керує нею ветеринар..

Дата завантаження: 2024-09-08

video

Це лікарня для коней та ослів у місті Гіза, що в Єгипті. А керує нею ветеринар із Нідерландів. Йоке Вандерпост усе життя турбується про тварин. Раніше працювала в Німеччині, США та у своїй країні, а також десять років керувала притулком для коней в Іспанії.

До Єгипту вперше приїхала під час пандемії. У той час місцеві благодійні організації, які допомагають коням, самі опинилися в тяжкому становищі. Спочатку Йоке приїжджала на тиждень і поверталася додому, а потім вирішила просто залишитися в Гізі.

[Йоке Вандерпост, ветеринар]:

«Зараз наша команда значно зросла. Тепер є все потрібне медичне обладнання. У нас працює п’ять ветеринарів, три конюхи й, звісно, ​​ми з чоловіком. Я намагаюся змінити на краще ситуацію в цьому дуже складному районі Єгипту».

Гіза славиться давніми пам’ятками. Тут завжди багато туристів. А місцеві заробляють тим, що возять гостей на конях. Якщо тварина захворіла, її однаково примушують працювати.

[Йоке Вандерпост, ветеринар]:

«Люди залежать від прибутку, який дають ці коні. Тож коли тварини нарешті потрапляють до нас, часто буває вже надто пізно».

Йоке не просто лікує коней. Вона розмовляє з людьми й розповідає, як правильно піклуватися про тварин. Пояснює, що по ветеринарну допомогу треба звертатися відразу.

[Йоке Вандерпост, ветеринар]:

«Я хочу, щоб ці люди усвідомили, що коні — чутливі тварини. Але за правильного догляду вони дуже старанно працюють. Їм не потрібен батіг, їм просто потрібно трохи уваги та любові».

Недавно клініку відремонтували. Нині тут можуть приймати 75 пацієнтів за день. Також є місце для 30-40 тварин, яким необхідне стаціонарне лікування. До того ж недавно орендували додаткове приміщення для коней-пенсіонерів.

Ветклініка та притулок існують на пожертвування. Поки що їх ледве вистачає. Йоке та її помічники мають надію, що згодом спонсорів побільшає.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ветеринар із Нідерландів лікує коней та ослів у ЄгиптіЗнову на ваги: ​​кого зважили в Лондонському зоопаркуЕкіпаж вітрильника «Амеріго Веспуччі» ознайомить американців з італійською культуроюВертикальні луки допоможуть зберегти біорізноманіття у Великій БританіїУ паризькій пекарні з’явився хліб з олімпійською символікоюСотні морських левів на якийсь час витіснили людей із пляжу в США1000 клаптикових ковдр привезли майстри з різних країн на виставку в СШАПекінес став найстрашнішим собакою у світіВ Іспанії працює аквапарк для собакУ Празькому зоопарку народився рідкісний китайський панголін

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: